HANDBAL. România - Norvegia 19-27. Fetele lui Tadici au început cu stângul aventura la Campionatul European

Data publicării:
handbal digisport

 

FOTO: digisport.ro

ACTUALIZARE. România - Norvegia 19-27, scor final. 


Ultimul trofeu al nordicelor a fost cucerit în 2010. România şi Norvegia s-au întâlnit şi în grupa preliminară, acolo unde nordicele s-au impus de două ori, informează digisport.ro.

Cea mai bună clasare a României la un Campionat European este locul al treilea, obţinut în 2010. Selecţionerul Gheorghe Tadici crede şi într-o victorie cu Norvegia. „Am venit aici nu pentru a intra cu mâinile sus pe teren, sigur că ne dorim să câștigam, vom vedea ce va fi. E o echipă puternică, formidabil de bine organizată, rezultată în urma unei strategii și a unei logistici foarte bune care nu e cazul să o dezvoltăm noi vizavi de ceea ce se întâmplă în handbalul norvegian sau în handbalul nordic”, a declarat Gheorghe Tadici.

România va avea un avantaj în această seară. Naționala lui Tadici va fi susținută de 1.500 de suporteri care au făcut deplasarea în Ungaria, la Debrecen.

Partida România - Norvegia va începe la ora 19:15 și va fi LIVE TEXT pe www.digisport.ro și la adresa de mobil m.digisport.ro.

În grupa B, România va juca apoi cu Danemarca (9 decembrie, 19:15) şi cu Ucraina (11 decembrie, 19:15).

Lotul României, condus de antrenorii Gheorghe Tadici, Florin Pera şi Bogdan Burcea, este format din următoarele jucătoare:

Portari: Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), Ionica Munteanu (SCM Craiova), Denisa Dedu (Corona Braşov);

Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean (HCM Baia Mare), Camelia Hotea (Corona Braşov);

Pivoţi: Florina Chintoan (Universitatea Cluj), Crina Pintea şi Georgiana Ciuciulete (ambele de la HC Zalău);

Extreme dreapta: Adriana Nechita (HCM Baia Mare), Laura Chiper (Corona Braşov);

Linia de 9 metri: Cristina Neagu (Buducnost Podgorica), Cristina Zamfir, Aurelia Brădeanu, Adriana Ţăcălie, Oana Bondar (Corona Braşov), Gabriela Perianu (Dunărea Brăila), Daniela Băbeanu (HCM Roman).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri