„Human to Hero”. Larisa Iordache la CNN: „Pentru a evolua bine trebuie să-ţi doreşti perfecţiunea”

Data publicării:
gimnastica - larisa iordache - solul victoriei euro 2012 RESIZED - mfax-3

„Mă numesc Larisa Iordache, sunt o gimnastă din România. Am 18 ani şi sunt campioană europeană în gimnastică artistică. Am câştigat cinci medalii de aur la Campionatele Europene şi şapte medalii la Mondiale”, se prezintă gimnasta.

„Am început gimnastica din joacă, după ce antrenoarea mea m-a văzut în timp ce mergeam cu rolele în parc. A întrebat-o pe mama mea dacă vreau să practic vreun sport şi acela să fie gimnastica. A fost impresionată de viteza şi energia mea. Nu a durat mult până să mă hotărăsc, fiindcă din prima zi în care am păşit în sala de antrenamente mi-a plăcut la nebunie”, povestește ea.

„Gimnastica este o poveste minunată despre eleganţă şi atenţie, de care trebuie să dai dovadă atunci când evoluezi la aparate. Trebuie să dai dovadă de determinare şi, desigur, de plăcere. Pentru a evolua bine trebuie să-ţi doreşti perfecţiunea. Durează mult timp, dar prin pregătirea pe care o fac, încerc să reuşesc. Concurez la sărituri, paralele, bârnă şi sol. Cea mai dificilă figură pe care o fac este întoarcerea de 360 de grade de pe bârnă”, spune Larisa Iordache.

Există foarte multă presiune, la fel ca în cazul celorlalţi gimnaşti, dar noi, ca români, suntem obişnuiţi să avem rezultate impresionante în gimnastică. Pentru a fi o gimnastă adevărată, pentru a fi cea mai bună, trebuie să fii neînfricată. Bineînţeles că frica există, tuturor le e teamă, dar trebuie să iubeşti ceea ce faci pentru a o depăşi”, mai spune ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri