Ion Țiriac, Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport

Data publicării:
tiriac

Zi specială pentru Ion Ţiriac! Fostul component al echipei de Cupa Davis a României a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, pe care a absolvit-o în 1964. Ajuns la 75 de ani, omul de afaceri are în palmares un titlu de Grand Slam la dublu, câştigat alături de Ilie Năstase la Roland Garros, în 1970.

Ion Ţiriac a mai jucat trei finale de Cupa Davis, toate pierdute în faţa Statelor Unite. După retragere, fostul sportiv a manageriat jucători de tenis precum Boris Becker şi Marat Safin.

A fost un moment special numai prin faptul că am fost ales de mai înalții mei, adică vin din acest domeniu, m-am născut în sport, am trăit în sport. Trăiesc și acum în sport”, a declarat Ion Ţiriac.

Numeroase personalităţi din lumea sportului au fost prezente la festivitate. Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Octavian Bellu, Ivan Patzaichin şi Andreea Răducan au ţinut să îl felicite pe Ţiriac pentru titlul primit.

A fost foarte emoționat când a primit această onoare, pot să spun, pentru că și-a adus aminte de vremurile frumoase pe care le-a petrecut aici, la această universitate. Mă bucur că am reușit să fiu prezentă”, a spus Nadia Comăneci.

Octavian Bellu si Marius Vizer sunt alti oameni din sport care au primit, în trecut, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri