Irina Begu, în semifinale la Seul

Data publicării:
irina begu wimbledon GettyImages-478983832

Foto: Gulliver/Getty Images

Primul set a fost echilibrat, iar cele două jucătoare au mers cap la cap până la 4-4, când Begu a forţat şi şi-a adjudecat setul cu 6-4.

Românca (25 ani, 29 WTA) a dominat prima parte a setului al doilea şi a condus cu 5-1, însă nu a fost capabilă să încheie meciul. Larsson (27 ani, 62 WTA) a reuşit patru ghemuri la rând, egalând situaţia, 5-5. Begu a preluat din nou conducerea (6-5), iar apoi a revenit de la 15-40 pe serviciul scandinavei, reuşind să transforme a doua minge de meci de care a beneficiat.

Begu şi-a asigurat un cec de 29.270 dolari şi 110 puncte WTA, iar în penultimul act o va întâlni pe belgianca Alison van Uytvanck, a opta favorită, învingătoare cu 6-1, 4-6, 6-2 în faţa rusoaicei Elizaveta Kulichkova. Begu şi van Uytvanck (21 ani, 58 WTA) au fost adversare o singură dată până acum, anul trecut, în ultimul tur al calificărilor la Florianopolis, belgianca câştigând cu 6-1, 7-6 (6).

Irina Begu mai are programat un meci cu Larsson, tot vineri, în semifinalele probei de dublu. Begu şi Raluca Olaru, favoritele numărul trei ale probei, vor juca împotriva perechii Kiki Bertens (Olanda)/Johanna Larsson (Suedia), cap de serie numărul doi. Begu este deţinătoarea titlului la dublu la Seul, alături de Lara Arruabarrena (Spania).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri