Irina Begu, oprită în semifinale de numărul unu mondial

Data publicării:
irina begu GettyImages-528464234

Foto: Gulliver/GettyImages


Urmăriți AICI LIVE TEXT meciul dintre Irina Begu și Serena Williams


ACTUALIZARE 19:55 – Final de meci între Irina Begu și Serena Williams. Jucătoarea noastră a fost eliminată din semifinalele probei de simplu de numărul unu mondial după ce a pierdut în două seturi: 4-6, 1-6. Irina a jucat bine primul set și a avut atitudine și curaj. Din păcate, în cel de-al doilea însă, românca nu a părut să mai creadă în şansele sale şi şi-a pierdut mult din agresivitate. Este posibil să fi apărut și probleme la musculatura piciorul drept.

Irina rămâne în cursă la Roma, unde va juca în semifinalele probei de dublu alături de Monica Niculescu.

După cea mai frumoasă săptămână din cariera sa, aşa cum a caracterizat-o într-un interviu exclusiv acordat Digi Sport, Irina Begu a ieşit cu capul sus din încleştarea cu cea mai bună sportivă din lume.


ACTUALIZARE 19:20 - Begu - Williams, 0-1 la seturi (4-6). Irina joacă foarte bine, iar scorul a fost strâns. Primul set a fost întrerupt de două ori din cauza ploii.


Vineri, Irina a învins-o în două seturi pe Misaki Doi, 6-2, 7-6, pentru prima semifinală de turneu Premier din carieră. Până acum, a fost săptămâna perfectă pentru Irina în capitala Italiei, ea câștigând în minimum de seturi toate cele patru meciuri jucate aici.

De asemenea, e prima oară în cariera jucătoarei în vârstă de 25 de ani când reușește să învingă în două săptămâni consecutive câte o jucătoare de Top 10 WTA. La Madrid, săptămâna trecută, a eliminat-o pe Garbine Muguruza, iar la Roma, pe Victoria Azarenka.

Serena e marea vedetă a semifinalelor, cu 69 de titluri WTA în carieră, în vreme ce combinat, celelalte trei semifinaliste au doar 5 titluri. Americanca n-are încă vreun titlu în acest an și a fost impresionantă în sferturi, unde a demolat-o pe Svetlana Kuznetsova, scor 6-2, 6-0, în doar 51 de minute.

„Am avut multe meciuri dificile cu româncele. Irina joacă bine în ultima vreme, a avut multe victorii mari, dar și înfrângeri la limită, este reconfortant să o vezi jucând”, a spus Serena vineri, la conferința de presă de după succesul cu Kuznetsova.

La rândul ei, Irina nu și-a ascuns bucuria de a o întâlni pe cea mai bună jucătoare a lumii: „Mă bucur că joc cu Serena. Îmi doream de foarte mult timp să joc cu ea. Este pentru prima oară şi mă voi bucura cu siguranţă de acest meci. Sunt atât de fericită să mă aflu la acest turneu, în semifinale, şi mai ales că voi avea ocazia să joc cu Serena. E un moment special.

Serena este o jucătoare pe care cred că toată lumea o apreciază şi toate jucătoarele îşi doresc măcar o dată să o întâlnească. Îmi doream de foarte mult, mult timp şi nu cred că e ceva mai frumos decât să te întâlneşti într-o semifinală. Ne întâlnim la vestiare, dar nu am avut ocazia să vorbesc cu ea”.

Partida Irinei cu Serena se va juca nu mai devreme de ora 18:00 și o vom transmite live text.

Tot astăzi, Begu va juca alături de Niculescu în semifinalele probei de dublu. Vor avea o misiune foarte grea, urmând a se confrunta cu probabil cea mai bună pereche din circuit: Hingis/Mirza.

Perechile Begu/Niculescu şi Hingis/Mirza s-au mai întâlnit o dată, anul trecut, în finala turneului de la Wuhan, când cuplul elveţiano-indian (Santina) s-a impus cu 6-2, 6-3.  


Din 2017, turneele WTA vor fi transmise în exclusivitate la Digi Sport - timp de 5 ani, vor putea fi urmarite toate competiţiile Premier Mandatory, Premier Five, Premier Seven Hundred si WTA International, în total 55 de turnee pe sezon.  


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri