Sari la conținut

ITF: Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie

Foto: Gulliver/GettyImages 

În urma declaraţiei Mariei Şarapova, Programul antidoping în tenis (TAPD) poate confirma următoarele: la 26 ianuarie 2016, Maria Şarapova a fost testată antidoping după un meci la Australian Open; Proba a fost analizată de laboratorul acreditat WADA, fiind pozitivă cu melodonium, substanţă interzisă de codul WADA şi de TAPD; În conformitate cu articolul 8.1.1 din TAPD, Şarapova a fost acuzată de încălcarea regulamentului antidoping la 2 martie; Maria Şarapova a acceptat faptul că a fost depistată cu meldoniu; Având în vedere că aceasta nu este o substanţă acceptată de WADA (deci nici de TADP), Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie, până la rezolvarea acestui caz”, a anunţat federaţia internaţională, potrivit news.ro.

În vârstă de 28 de ani, Maria Şarapova a anunţat că a fost depistată pozitiv cu substanţa meldonium, conţinută de un medicament pe care îl folosea de mai mulţi ani, la recomandarea medicilor săi.

Şarapova a aflat că acest medicament a fost introdus pe lista substanţelor interzise de către Agenţia Mondială Antidoping abia din acest an, după ce a primit o scrisoare de la Federaţia Internaţională de Tenis, prin care a fost anunţată că nu a trecut testul antidoping de la Australian Open.

Maria Şarapova preciza la 3 martie că nu va participa la turneul de la Indian Wells (9-20 martie) din cauza problemelor de la braţul stâng. Şarapova, 28 de ani, nu a mai jucat niciun meci, după ce a pierdut întâlnirea cu Serena Williams, din sferturile de finală de la Australian Open. Primul Grand Slam al anului a fost singura competiţie la care a participat rusoaica în 2016.

Citiți și: C. T. Popescu: Nu cred că ar fi bine să se retragă Șarapova
GALERIE FOTO. Maria Șarapova, o carieră în imagini