JURNAL PENTRU COPII. Campion național de judo la 11 ani

Data publicării:
25112012 20ervin 20savu 20judo-35174

Ervin Savu este dintre copiii care ne fac mândri că suntem români. Tatăl său l-a îndrumat către judo pentru că era retras și timid.

„Judo m-a învățat să fiu mai calm, să nu mă agit foarte tare, să folosesc inteligența, nu forța”, povestește Ervin.

„Ervin este un judoca în ascensiune, un copil care și-a demonstrat deja valoarea prin faptul că a ieșit deja campion national”, spune Dan Deliu, antronul de judo al lui Ervin.

Când a urcat pe podium și a primit medalia de campion național a fost bucuros.

„Tata a vrut foarte mult să fac acest sport și să ajung sus și m-am bucurat foarte tare deoarece l-am făcut fericit”, spune micuțul.

Tatăl său face flotări împreună cu el, iar Ervin îi dedică fiecare medalie câștigată lui.

„Sper ca într-un final să înțeleagă că tot ce fac, fac pentru el și să sperăm la rezultate cât mai bune”, crede Mihai Savu, tatăl lui Ervin.

Iar rezultatele nu au întârziat să apară. Chiar în primul an în care s-a apucat de judo, Ervin a câștigat medalia de aur la Campionatul International de Judo de la Milano.

„Atunci când am primit medalia și s-a cântat imnul m-am simțit foarte mândru că sunt român și că l-am făcut pe tata să fie mândru și el că e roman”, povestește Ervin.

În Franța nu l-a încurajat nimeni

O altă reușită a lui Ervin este și locul trei la Campionatul International de Judo din Franța.

„A fost greu deoarece au fost foarte mulți copii, majoritatea de acolo din Franța. Toată lumea ținea cu ei, nimeni nu m-a încurajat, nici domn' profesor nu era să mă încurajeze și am făcut-o singur! Abia așteptam să vin acasă și să îi spun lui tata ca am luat locul trei”, se entuziasmează chiar și acum Ervin.

Judoul necesită foarte multă muncă și antrenament. Ervin știe însă că, dacă vrea să ajungă acolo unde și-a propus, trebuie să își dedice tot timpul acestui sport, iar el spune că, decât să iasă în parc, mai bine merge la sală să se antreneze.

Antrenamentele sunt de 4-5 ori pe săptămână, cu program de trei ori pe zi cu tracțiuni, flotări, abdomene.

„Cand aud imnul național al României mă simt bine, mă simt în largul meu, bucuros că am reușit să fac să se cante imnul Romaniei la un concurs internațional”, spune Ervin Savu.

Iar motivația lui este să câștige medalia de aur la Jocurile Olimpice, să ne facă mândri că suntem români.

Urmăriți reportajul despre Ervin în materialul video atașat, difuzat înemisiunea „Jurnal pentru copii” de la Digi24. Emisiunea poate fi vizionată în fiecare sâmbătă și duminică, de la 9.30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri