Sari la conținut

Karim Benzema nu va juca la EURO 2016

Foto: Gulliver/GettyImages 

„Din păcate pentru mine şi pentru toţi cei care m-au susţinut întotdeauna, nu voi fi selecţionat pentru Europeanul nostru din Franţa”, a scris vârful francez.

La rândul său, Federația Franceză de fotbal a dat următorul comunicat:

FFF a avut acces, în calitatea sa de parte civilă în afacerea de tentativă de şantaj împotriva domnului Mathieu Valbuena, la conţinutul dosarului de instrucţie.

Elementele actuale disponibile în acest dosar nu permit stabilirea cu claritate a implicării diferiţilor actori, în special cea a domnului Benzema, şi justiţiei îi va reveni sarcina de a stabili responsabilităţile protagoniştilor.

Ţinând cont de aceste elemente şi de ridicarea parţială a controlului judiciar pentru dl. Benzema, care face din nou posibilă convocarea sa în echipa Franţei, nu mai există niciun obstacol, în plan juridic, ca el să fie selecţionat.

Pe baza acestei analize, domnii Le Graet (preşedintele FFF - n.r.) şi Deschamps (selecţionerul echipei Franţei) s-au întâlnit pentru a evoca situaţia domnului Benzema. Preşedintele Federaţiei şi selecţionerul ţin să reamintească faptul că performanţa sportivă este un criteriu important, însă nu exclusiv pentru a se decide selecţia în echipa de fotbal a Franţei. Capacitatea jucătorilor de a lucra în sensul unităţii, în sânul şi în jurul grupului, exemplaritatea şi păstrarea grupului sunt şi ele luate în calcul de toţi selecţionerii federaţiei.

De aici rezultă că Noel Le Graet şi Didier Deschamps au decis ca jucătorul Karim Benzema să nu poată participa la EURO 2016”, spune comunicatul Federaţiei Franceze, citat de L`Equipe. 

Din cauza complicităţii sale în cazul de şantaj al coechipierului său de naţională, Mathieu Valbuena, preşedintele FFF, Noel Le Graet, dar şi selecţionerul Didier Deschamps, au hotărât să nu se bazeze pe serviciile lui Benzema.

Digi Sport notează că Benzema este cel mai bun marcator francez din primele cinci ligi europene (La Liga, Serie A TIM, Ligue 1, Bundesliga şi Premier League), cu 21 de goluri. Francezul are 81 de selecţii şi 27 goluri sub tricoul "cocoşilor". A debutat în noiembrie 2006. 

La EURO 2016, Franţa face parte din aceeaşi grupă cu România, Albania şi Elveţia.