LeBron James şi-a cerut scuze pentru un mesaj considerat antisemit

Data publicării:
New Orleans Pelicans v Los Angeles Lakers
Foto: GettyImages

LeBron James, marea vedetă a baschetului american, şi-a cerut scuze după ce a postat pe contul său de pe reţeaua Instagram un mesaj conţinând versurile unui cântec considerat antisemit.

New Orleans Pelicans v Los Angeles Lakers
Foto: GettyImages

Jucătorul lui Los Angeles Lakers a postat o fotografie în care apare la volanul maşinii sale, ascultând muzică, alături de cuvintele unui cântec al rapper-ului Savage: „Noi primim aceşti bani evreieşti, totul este cuşer”.

„Îmi cer scuze, desigur, dacă am ofensat pe cineva”, a declarat James pentru postul de televiziune ESPN, după ce mesajul său a fost mediatizat de un ziarist care s-a întrebat pe Twitter: „Sunt surprins că LeBron, care face puţine greşeli, a putut posta aşa ceva. Faptul că citezi cuvintele unui cântec te eliberează oare de responsabilitatea acestor cuvinte? Eu spun că nu, în special când ai 45 milioane de abonaţi”, a precizat jurnalistul Darren Rovell.

„King James”, al cărui cont Instagram este urmărit de aproape 46 milioane de persoane, a negat că ar fi dorit să insulte comunitatea evreiască.

„Nu pentru asta am ales să împărtăşesc aceste cuvinte, o fac tot timpul. Îmi conduceam maşina, ascultam muzică şi aşa s-a întâmplat. Am crezut, de fapt, că este un compliment, dar în mod clar nu a fost, în opinia multor oameni. Îmi cer scuze. Nu a fost deloc intenţia mea, evident, să rănesc pe cineva”, a mai spus celebrul baschetbalist.

Conform ESPN, conducerea Ligii nord-americane de baschet (NBA) nu îl va sancţiona pe James pentru această gafă.

LeBron James, unul dintre cei mai buni jucători din istoria NBA, este cunoscut drept un militant activ pentru drepturile civice şi un mare luptător împotriva rasismului.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri