LIGA CAMPIONILOR. Steaua – Basel se joacă diseară, de la 21.45, în direct la Digi Sport 1

Data publicării:
6142226-Mediafax Foto-Alexandru Hojda

Meciul cu Basel este unul decisiv pentru sezonul european al Stelei. După 0-3 la Gelsenkirchen, cu Schalke, și 0-4 cu Chelsea, la București, întâlnirea cu elvețienii e una de totul sau nimic.

„Pentru noi este un meci foarte important, probabil ultima șansă a noastră de a mai reuși să ne calificăm în primăvara europeană. Trebuie să câștigăm să mai avem șanse de a prinde locul trei sau, de ce nu, locul doi”, a spus antrenorul Laurențiu Reghecampf.

Steliștii sunt convinși că partida de pe Arena Națională va reprezenta un moment de cotitură în ceea ce privește evoluțiile europene.

„Din cauza rezultatelor nefavorabile din UEFA Champions League și a prețurilor mari, suporterii nu s-au mai înghesuit să cumpere bilete”, a explicat fundașul Iasmin Latovlevici.

Steaua e codaşa grupei E a UEFA champions League şi întâlneşte echipa de pe locul trei, FC Basel.

Steaua n-a mai câștigat acasă în UEFA Champions League de 17 ani

Roș-albaștrii au nevoie de victorie pentru a spera la primăvara europeană, dar n-au mai câștigat acasă în grupele celei mai tari competiții intercluburi din 1996. Pe lângă asta, Steaua nu s-a impus niciodată în era Becali în meciul din etapa a treia a grupelor UCL.

Ultima echipă care a plecat învinsă de la București într-un meci de Ligă a fost gruparea poloneză Widzew Lodz. Pe 16 octombrie 1996, roș-albaștrii, antrenați atunci de Dumitru Dumitriu, s-au impus cu 1-0, autogol Bogusz în minutul 82.

Talismanul lui Basel, mama antrenorului Murat Yakin

FC Basel a venit la Bucureşti cu un talisman norocos. Mama antrenorului Murat Yakin a însoţit delegaţia oficială a campioanei din Elveţia, iar jurnaliştii din Ţara Cantoanelor susţin că Basel este de neînvins atunci când femeia în vârstă de 80 de ani este în tribună. Înaintea confruntării cu Steaua, septuagenara anticipează o victorie la limită pentru Basel.

Antrenorul elveţienilor se aşteaptă la o replică puternică a steliştilor, după ce campioana României a fost umilită în primele două meciuri din grupa E.

„După două runde putem spune că ştim deja mai multe despre această grupă. Ştim că vom întâlni un adversar care chiar din cauza faptului că a încasat şapte goluri în cele două înfrângeri din primele două etape ne va face viaţa şi mai grea mâine seară (n.r. astăzi)”, a precizat tehnicianul lui Basel, Murat Yakin.

Basel este la a treia dublă împotriva unei echipe româneşti: în 2011, elveţienii au învins de două ori Oţelul în grupele UEFA Champions League, iar un an mai târziu au pierdut ambele confruntări cu CFR Cluj din playoff-ul competiţiei.

Echipele probabile:

Steaua: Tătărușanu - Georgievski, Szukala, Gardoș, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase - Piovaccari

Antrenor: Laurențiu Reghecampf

FC Basel: Sommer - Voser, Schar, Ivanov, Safari - Frei - Sio, Delgado, Xhaka, Stocker - Streller

Antrenor: Murat Yakin

Partida, care va începe la ora 21.45, va fi transmisă în direct de Digi Sport 1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri