Lucian Bute, povestea unui campion al boxului profesionist

Data publicării:
LUCIAN BUTE MFAX-1

Născut în comuna Pechea, judeţul Galaţi, Lucian Bute s-a apucat de box pe când avea 15 ani, la îndemnul unui prieten de joacă. Pentru că era foarte slab, colegii i-au spus "Schilodul". Canadienii i-au schimbat porecla, iar la 12 ani distanţă Bute a devenit „Mister KO”.

Cifrele lui Lucian Bute sunt colosale! Românul a strâns 32 de meciuri la profesionişti. A câştigat 31 dintre ele, 24 înainte de limită, şi a fost învins o singură dată. În 2007, Bute l-a învins pe Alejandro Berrio şi a devenit campion mondial IBF la categoria supermijlocie.

Şi-a apărat titlul de nouă ori

De atunci, românul şi-a apărat cu succes centura în nouă rânduri, într-un interval de cinci ani. Al 10-lea meci a fost cu ghinion însă. Carl Froch l-a învins la Nottingham, prin KO, în runda a cincea, Lucian Bute a avut nevoie de mai bine de un an pentru a trece peste primul eşec din cariera de profesionist.

„Eu stiu ce am de făcut, este meseria mea, din asta trăiesc în momentul de faţă şi trebuie să mă antrenez tot timpul. E un sport dur, în care dacă nu eşti pregătit şi nu eşti în formă te costă! Eu am simţit-o pe pielea mea şi ştiu ce înseamnă”, spunea campionul român anul trecut, în luna februarie.

Acum, Lucian Bute este din nou în cea mai bună formă. A urcat la categoria semigrea, unde, în primul meci l-a învins pe rusul Denis Grachev.

Mâine dimineaţă, de la ora 6.00, în direct la Digi Sport 1, „Mister KO” se va afla în faţa unui adversar extrem de incomod. Meciul cu Jean Pascal este considerat la Montreal drept cel mai important meci disputat vreodată în Canada. Învingătorul ar putea deveni challanger obligatoriu la centura mondială WBC la categoria semigrea, aflată în posesia lui Adonis Stevenson.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri