Mariana Bitang şi Octavian Bellu nu mai sunt antrenorii lotului feminin de gimnastică, Reacția ministrului Sportului

Data publicării:
bellu bitang mediafax

Cei mai de succes antrenori din istoria gimnasticii româneşti şi-au încheiat contractele cu Federaţia încă din luna iulie şi nici nu vor să mai audă de alte înţelegeri. Ei spun că vor continua însă să sprijine gimnastica feminină. Până în 2016, cei participa la selecţionarea a 150 de copii care vor intra în pregătiri la mai multe centre din ţară.

După Campionatele Europene, după luna iunie, calitatea noastră de antrenori coordonatori a încetat. Este o decizie definitivă. Încercăm să mai ajutăm cum putem, am făcut cât am putut”, a spus Mariana Bitang, citată de Mediafax.

Echipa României, formată din gimnastele Larisa Iordache, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu, Ana Maria Ocolişan, Silvia Zarzu, Paula Tudorache şi rezerva Ioana Nicoară, va participa la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), între 3 şi 12 octombrie, potrivit înscrierilor nominale anunţate de forul internaţional de profil (FIG).

Gimnastele tricolore vor fi însoţite de staful tehnic format din Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu şi Cristian Moldovan, conform unei informări a Federaţiei Române de Gimnastică.

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a confirmat că lotul României va fi condus de cei trei antrenori, dar nu a dorit să facă alte comentarii pe marginea absenţei cuplului Bellu-Bitang.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, spune că îşi doreşte o soluţionare pozitivă a situaţiei tehnicienilor Octavian Bellu şi Mariana Bitang.

Având în vedere ultimele poziţii apărute în presă, ţinând cont de faptul că nu există o poziţie oficială a celor doi antrenori, personal îmi doresc o soluţionare pozitivă a situaţiei prezente spre binele gimnasticii româneşti", a spus ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri