Mayweather a fost deposedat de titlul cucerit în fața lui Pacquiao

Data publicării:
GettyImages-472027332

 

Foto © Gulliver/GettyImages

După ce l-a învins pe Pacquiao, pe 2 mai, în "Meciul Secolului", americanul avea la dispoziţie data limită de 3 iulie pentru a bate palma cu aspirantul obligatoriu la centura WBO, Timothy Bradley, şi a stabili o dată pentru a-şi apăra titlul.

Mayweather a refuzat însă orice discuţie cu Bradley, clasat pe locul 1 în ierarhia WBO. Conform regulamentelor, Floyd Mayweather avea şi o alternativă. În caz că nu dorea să-şi apere centura cu aspirantul obligatoriu, americanul trebuia să plătească 200.000 de dolari către WBO, bani care reprezintă 1% din bursa de meci câştigată în meciul cu Pacquiao.

În acelaşi timp, Mayweather trebuia să dea un răspuns tot pe 3 iulie în privinţa celorlalte două centuri, WBC şi WBA, la altă categorie, mijlocie-mică.

Americanul de 38 de ani nu şi-a apărat centura WBC la categoria mijlocie - mică din septembrie 2014, iar pe cea WBA tot la categoria mijliocie - mică, din septembrie 2013. Din acest motiv, conform regulamentelor internaţionale, un pugilist nu poate să deţină atît de mult timp o centură mondială fără să dea posibilitatea şi altor sportivi să lupte pentru ea.

Ca urmare a refuzului lui Mayweather fie să vacanteze centura WBO la categoria semimijlocie, fie să achite cei 200.000 de dolari către WBO, federaţia a decis să-l deposedeze de această ultimă centură.

În aceste condiţii, cheia e tot la WBO, care va decide în scurt timp dacă centura WBO îi va fi acordată lui Timothy Bradley, cel care a câştigat recent centura WBO interimară, sau dacă centura lui Meayeather va rămâne vacantă, urmând ca Bradley să lupte pentru a deveni campion modial "plin" cu un aspirant obligatoriu.

În prezent, cel mai bun pugilist al planetei, Floyd Mayweather este şi cel mai bine plătit sportiv din lume, din toate timpurile. Doar din meciul cu Pacquiao a încasat între 220 şi 230 de milioane de dolari, incluzând aici şi drepturile de imagine. Ajuns la 38 de ani, Mayweather este neînvins la profesionişti în cele 48 de meciuri şi se poate lăuda cu titluri mondiale câştigate la 5 categorii de greutate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri