MECI AMICAL. România – Trinidad-Tobago 4-0. Marica a marcat trei goluri

Data publicării:
maricsa

Tricolorii antrenaţi de Victor Piţurcă nu au avut nici un fel de probleme în a se impune în faţa unui adversar modest, reprezentativa statului Trinidad- Tobago fiind ocupanta locului 82 ân clasamentul FIFA.

Omul meciului a fost Ciprian Marica, atacantul de la Schalke reuşind să înscrie de trei ori şi să ridice la 15 numărul golurilor pe care le-a marcat pentru prima reprzentativă.

Cu ocazia acestui meci şi-au făcut debutul la naţională Ovidiu Hoban şi Adrian Stoian, pe care Victor Piţurcă i-a aruncat în luptă în repriza a doua.

Au jucat echipele:

România: Lobonţ - Măţel (Luchin '46), Găman, Goian (D. Grigore '46), Raţ - N. Grigore (Hoban '46), Lazăr (Nistor '66) - Torje, Stancu (Stoian '82), Chiţu (Grozav '46) - Marica. Selecţioner: Victor Piţurcă.

Trinidad-Tobago: Phillip - Hoyte, Bakr, Cyrus, Jones - Carter, Boucaud (Glen '78), Theobald (Birchall '71), Molino (Guerra '54) - Roberts (Winchester '71), Jorsling (Gay '54). Selecţioneri: Jamaal Shabazz şi Hutson Charles.

Cartonaşe galbene: Stancu '19, Raţ '41 / Boucaud '15, Jones '18.

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Serbia, avându-l la centru pe Milorad Mazici, ajutat la cele două linii de Milovan Ristici şi Igor Radojicici. Arbitru de rezervă a fost românul Radu Petrescu.

La meci au asistat 10.128 de spectatori.

Până la începutul lunii septembrie, când sunt programate partidele oficiale cu Ungaria şi Turcia, din preliminariile Cupei Mondiale, România mai are de disputat un singur meci de pregătire, contra Slovaciei, pe 14 august, tot la Bucureşti.

------------------------------------------------

Minutul 81. Ciprian Marica a stabilit scorul final, 4-0 pentru România, cu o lovitură de cap din şase metri.

Minutul 49. România şi-a majorat avantajul, în urma unui autogol al lui Cyrus.

Minutul 33. După doar două minute, Marica recidivează, urcând scorul la 2-0 pentru tricolori.

Minutul 31. Ciprian Marica deschide scorul cu un şut din interiorul careului mic.

------------------------------------------------

Testul cu Trinidad Tobago ar trebui să fie un galop de sănătate pentru naţionala condusă de Victor Piţurcă. Adversarul pe care tricolorii îl vor întâlni în această seară pe Arena Naţională ocupă locul 82 în clasamentul FIFA.

Amicalul cu Trinidad Tobago din această seară va fi penultimul test al tricolorilor înaintea meciurilor oficiale din toamnă. Pe locul 82 în lume, adversara naţionalei lui Piţurcă are amintiri mai recente de la un campionat mondial decât tricolorii - ultima oară au fost acolo în 2006.

Nu trebuie subapreciaţi, trebuie trataţi cu maxim respect pentru că sunt adversarii noştri, orice adversar pe care îl întâlnim trebuie să îl tratăm cu respect”, a declarat Bogdan Lobont.

Suporterii nu au luat cu asalt casele de bilete. Doar 2.000 de tichete au fost vândute, alte 6.000 fiind împărţite de oficiali copiilor din şcoli şi licee.

Mă duc pe stadion cu o plăcere nemaipomenită. Mă duc pentru echipa Naţională a României, nu mă duc neapărat pentru Tobago”, a afirmast Dumitru Dragomir, preşedintele LPF.

Până la dubla cu Ungaria şi Turcia, naţionala va mai juca un amical, cu Slovacia, în august.

Le-au pus gând rău tricolorilor

Tricolorii au de ce să fie îngrijoraţi înaintea amicalului cu Trinidad Tobago. Adversarii din această seară îl au ca idol pe Gică Hagi şi vor să le arate românilor că şi ei pot fi regi la fotbal! „Am venit să va facem viaţa grea”, se laudă cei doi selecţioneri.

Victor Piţurcă a fost contestat în urma prestaţiilor naţionalei din dubla cu Ungaria şi Olanda. Selecţionerul ar putea întâmpina un nou val critici, dacă naţionala României va avea probleme în amicalul cu Trinidad Tobago. Rivalii tricolorilor susţin că pot produce surpriza pe Arena Naţională.

Ştim că acum trece printr-o perioadă dificilă şi am venit să o facem şi mai dificilă pentru voi. Pentru că suntem o naţiune mică în Caraibe, care vrea să îşi facă o reputaţie. Voi, România, sunteţi o naţiune mare în fotbal, dar acum nu atât de puternică”, a susținut Jamaal Shabazz – selecţioner la Trinidad Tobago.

De performanţele Generaţiei de Aur s-a auzit chiar şi în Trinidad Tobago. Cei doi selecţioneri sunt fani declaraţi ai lui Gică Hagi.

Așa cum a spus şi Jamaal, este fotbalistul nostru preferat şi am admirat echipa României de la acea vreme, când el juca. Aşa că dacă vom avea posibilitatea să îl întâlnim, ar fi bine”, a recunoscut Hutson Charles, unul dintre cei doi selecționeri.

Amicalul dintre România şi Trinidad Tobago se joacă în această seară, de la ora 20:45.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri