Meciul revenirii. Lucian Bute l-a învins pe Andrea Di Luisa prin KO tehnic în runda a patra

Data publicării:
lucian bute - fb

M-am intors,Je suis de retour...I am back....

Posted by Lucian Bute on Saturday, August 15, 2015

Un an și 7 luni trecuse de la ultimul meci al lui Lucian Bute. Deşi anunţase la începutul verii că va reveni la categoria supermijlocie (76,205 kg), Bute şi Di Luisa s-au înţeles asupra unei greutăţi intermediare, de 77,560 kg.

Bute nu a mai boxat de mai bine de trei ani la categoria supermijlocie. Bute este destul de bine clasat la această categorie, unde se află pe locul 6 în versiunea WBC. Acum, Bute va urca în clasament şi va putea lupta chiar pentru titlul mondial, unde poate ataca două centuri: fie va boxa cu deţinătorul titlului WBC, Badou Jack, fie cu britanicul James De Gale, campion în versiunea IBF, exact centura pe care Bute a pierdut-o în mai 2012, în faţa lui Carl Froch. Ambele variante sunt confirmate de surse apropiate managerului lui Bute, Al Haymon, care îi reprezintă şi pe Badou Jack şi pe James De Gale. Se ştie şi o posibilă dată pentru următorul meci al românului, 24 octombrie.

Bute nu mai boxase din ianuarie 2014, când a pierdut în faţa lui Jean Pascal. De atunci, fostul campion mondial ar mai fi trebuit să urce în ring în decembrie 2014, însă o accidentare la spate l-a făcut să-şi anuleze meciul. După ce a schimbat trei antrenori în interval de un an şi câteva luni, Bute este mai încrezător ca niciodată de când lucrează cu foştii campioni Howard şi Otis Grant. Surprinzător este însă faptul că Bute va mai boxa aproape cinci ani, deşi a ajuns deja 35 de ani. Cel puţin aşa prevede contractul semnat cu managerul Al Haymon, cel mai influent om din boxul mondial în acest moment, scrie digisport.ro.

Lucian Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie, unde a deţinut centura IBF patru ani şi jumătate, timp în care şi-a apărat-o de nouă ori. Gălăţeanul are în palmares 31 de victorii, dintre care 24 obţinute înainte de limită şi două înfrângeri.

De cealaltă parte, italianul Andrea Di Luisa e campion european în versiunea EBU-EU şi are 17 victorii, dintre care 13 obţinute înainte de limită şi două înfrângeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri