Medalii pentru România la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Los Angeles

Data publicării:
inot

 

Din lotul României fac parte 22 de sportivi cu dizabilități intelectuale și cinci sportivi parteneri. FOTO: Facebook.com/LA2015

Ambele medalii au fost cucerite în aceeași probă de înot, la 25 metri bras masculin, în seri diferite, aurul fiind obținut de Alexandru Pasc, iar argintul de Bogdan Cleniuc, anunţă Agerpres.

Din lotul României fac parte 22 de sportivi cu dizabilități intelectuale și cinci sportivi parteneri, care concurează la mai multe discipline sportive, înot, gimnastică artistică, atletism, tenis de masă și fotbal.

Special Olympics contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a competiţiilor sportive.

Special Olympics Romania este singura miscare din ţară care aduce împreună, pentru un eveniment comun, persoane cu dizabilităţi, membrii familiilor acestora, voluntari, studenţi şi profesionişti din diferite domenii; locul în care sportivii cu dizabilităţi intelectuale se manifestă ca persoane active, intr-un mediu educaţionalşi social; momentul în care comunitatea conştientizeazăşi admiră abilităţile de care dau dovata persoanele cu dizabilităţi intelectuale .

Misiunea acestor mişcări este reintegrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, încurajând comunicarea prin sport! 

Multe personalităţi ale sportului românesc- printre care Nadia Comăneci,  Andreea Răducan, Simona Amânar şi mulţi, mulţi alţii- şi-au declarat susţinerea pentru sportivii români care participă în aceste zile la Special Olympics. Aici, Larisa Iordache

#alaturi #de #sportivii #special #Olympics #Romania ❤️ Multumesc Simonei Amanar pentru provocare! Alatura-te si tu si hai sa ii sustinem impreuna.. http://atelieru.ro/specialolympics/prezentare/ Diana Bulimar Official Andreea Raducan

Posted by Larisa Iordache on 27 Iulie 2015
şi Andrei Roşu

Dragilor, echipa Special Olympics Romania are nevoie de sprijinul nostru! Pentru inceput, ii putem ajuta devenind fanii lor, cu un Like al paginii: https://www.facebook.com/specialolympicsromania/app_1504215426535195. Multumesc!!!

Posted by Andrei Rosu on 23 Iulie 2015



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri