Messi nu a mai așteptat rezultatele anchetei, a plătit fiscului spaniol zece milioane de euro

Data publicării:
MESSI UCL LEVERKUSEN-BARCELONA -AFP Mediafax Foto-FEDERICO GAMBARINI

Lionel Messi şi tatăl său, Jorge Horacio Messi, care este considerat autorul moral al fraudei, au fost acuzaţi că au „păcălit” statul spaniol cu 4,1 milioane de euro, reprezentând impozite pe veniturile din drepturile de imagine ale fotbalistului pe anii 2007, 2008 şi 2009. Fiscul catalan i-a reclamat pe cei doi, pentru recuperarea prejudiciului, iar un judecător a decis chemarea celor doi în tribunal.

Cu săptămână în urmă, Fiscul din Barcelona a declarat că a demarat o anchetă suplimentară în cazul starului echipei blaugrana, pentru anii 2010, 2011 şi 2012.

Suma plătită pe impozite a fost de 10 milioane de euro. Totul pare să indice, scrie El Confidencial, peluat de Digi Sport, că argentinianul încearcă să ajungă la un acord cu Procuratura în acest caz.

„Mereu am plătit obligaţiile fiscale urmând sfaturile consilierilor mei”, declara Messi, care a decis apoi, totuşi, să plătească suma respectivă în impozite suplimentare, înainte ca Fiscul să dea publicităţii rezultatele anchetei pe anii 2010, 2011 şi 2012.

Legea spaniolă prevede o pedeapsă cu închisoarea de la doi la şase ani, plus o importantă sancţiune pecuniară - care duce până la plata a de şase ori suma fraudată - în cazurile de fraudă fiscală. Prin această mişcare, însă, Messi încearcă să demonstreze „buna credinţă”, pentru a arăta că obiectivul său nu a fost nicicând evaziunea fiscală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri