Messi riscă aproape doi ani de închisoare. Procesul în care este acuzat de fraudă fiscală începe în mai

Data publicării:
messi politie

Debutul procesului cvintuplului Balon de Aur şi al tatălui său a fost, la un moment dat, decalat pe 7 iunie, ceea ce l-ar fi împiedicat pe jucător să participe la primul meci al selecţionatei argentiniene în Copa America din Statele Unite (3-26 iunie), împotriva echipei Chile, campioana en titre, pe 6 iunie.

Însă Audienţa din Barcelona, jurisdicţia însărcinată cu acest dosar, a revenit marţi la calendarul iniţial, a indicat sursa judiciară. „A fost o neînţelegere în legătură cu datele”, a precizat sursa.

În cursul acestui proces, prevăzut pe 31 mai şi pe 1 şi 2 iunie, Lionel Messi şi tatăl său, Jorge Horacio Messi, trebuie să dea explicaţii în legătură cu o presupusă fraudă fiscală de 4,16 milioane euro între 2007 şi 2009.

Aceste sume provin, potrivit fiscului spaniol, din drepturile de imagine primite prin intermediul unor companii-paravan cu sediul în Belize şi în Uruguay, considerate în acea vreme paradisuri fiscale.

Deşi Parchetul s-a pronunţat împotriva trimiterii cazului în faţa tribunalului, avocatul statului, reprezentantul administraţiei fiscale, a cerut 22 de luni şi jumătate închisoare pentru fiecare dintre cei doi.

Messi este, pe de altă parte, citat în ultimele zile într-o altă afacere, Panama Papers, fiind dezvăluită existenţa unei societăţi panameze aparţinând familiei sale. Într-un comunicat, starul argentinian a asigurat luni că această societate era „total inactivă” şi nu a fost utilizată niciodată pentru evaziune fiscală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri