Covaliu a câștigat duelul cu Szabo și este noul președinte al COSR

Data actualizării: Data publicării:
Olympics Day 4 - Fencing

Fostul scrimer Mihai Covaliu este noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, el câştigând alegerile de marţi în faţa fostei atlete Gabriela Szabo, au declarat surse din cadrul COSR.

Olympics Day 4 - Fencing

Forul a fost condus până la 29 august de Alin Petrache, care a demisionat motivând insuccesul delegaţiei României la JO de la Rio, unde s-au cucerit doar cinci medalii. După demisia lui Alin Petrache, COSR a fost condus interimar de vicepreşedintele Nicu Vlad, care este şi preşedinte al Federaţiei Române de Haltere.

Covaliu este al 17-lea preşedinte din istoria de 102 ani a COSR.

Mihai Covaliu a împlinit 39 de ani în 5 noiembrie şi, din 2013, este preşedintele FR Scrimă, singura federaţie care a obţinut, prin echipa feminină de spadă, o medalie de aur la JO de la Rio.

În cariera de sabrer, el a fost campion olimpic în 2000 şi medaliat cu bronz în 2008, precum şi campion mondial în 2005, respectiv campion european în 2006, având alte opt medalii de argint şi bronz în competiţiile mondiale sau europene.

În prezent, în paralel cu şefia FR Scrimă, Covaliu este şi antrenorul lotului masculin de sabie al României, cu care a obţinut argintul la JO din 2012, precum şi titlul mondial în 2009.

El şi-a încheiat cariera sportivă în 2008, iar cinci ani mai târziu a intrat în Hall of Fame-ul Federaţiei Internaţionale de Scrimă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri