Ministru rus: Exploziile de la Boston, un avertisment pentru Rusia înainte de JO de iarnă din 2014

Data publicării:
jocuri olimpice

„Pentru Rusia, care organizează mai multe evenimente sportive importante, este un avertisment serios. Desigur, vom consolida măsurile de securitate. Ne vom preocupa mult de această problemă, căreia îi vom acorda multă atenţie”, a declarat ministrul, citat de agenţia RIA Novosti, citat de MEDIADFAX.

Rusia organizează în iulie Universiada de Vară, la Kazan, apoi, în august, Campionatul Mondial de Atletism, la Moscova, după care va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 şi Marele Premiu al Formulei 1, în noiembrie 2014.

La rândul său, şeful Federaţiei Ruse de Atletism, Valentin Balahnicev, a dat asigurări că măsurile de securitate vor fi sporite în timpul desfăşurării competiţiilor sportive.

„Desigur, vor fi luate măsuri stricte. Gradul de securitate este deja destul de ridicat la noi, dar vom trage, cu siguranţă, concluzii în urma exploziilor de la Boston”, a spus el, citat de RIA Novosti.

Pe de altă parte, preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis marţi condoleanţe omologului său american Barack Obama şi a propus ajutorul Rusiei în anchetă.

Două explozii au avut loc luni, în apropierea liniei de final a Maratonului din Boston, în jurul orei 14:50 (ora locală), cartierul general al organizatorilor fiind închis din cauza incidentului. Trei persoane, doi adulţi şi un copil, au murit, iar 144 au fost rănite. 17 sunt în stare gravă, iar în cel puţin zece cazuri, medicii au decis amputarea de membre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri