Sari la conținut

Mirela Lavric, una dintre cele mai valoroase atlete din România, depistată pozitiv la Meldonium

Mirela Lavric, una dintre cele mai valoroase atlete din ţara noastră în acest moment, a fost depistată pozitiv în martie, la Portland.

La competiţia respectivă, Mirela Lavric a cucerit bronzul la proba de 4X400m, alături de Bianca Răzor, Adelina Pastor şi Andrea Miklos. Cel mai probabil, medalia cucerită la competiţia indoor din Statele Unite va fi pierdută, scrie Digi Sport.

„Deocamdată, nu ştiu nimic oficial. Nu am ce să spun mai mult”, a comentat Viorica Pintilie, antrenoarea Mirelei Lavric, pentru Pro Sport.

De menţionat faptul că toţi sportivii care au fost depistaţi pozitiv la Meldonium au fost suspendaţi provizoriu, WADA dorind să facă o serie de studii suplimentare, printre care cel cu privire la perioada în care substanţa este eliminată din corp.

Specialistă a probelor de 400 metri şi 800 metri, Lavric reuşise să vină a opta la Europeanul de anul trecut, după ce la Jocurile Francofoniei cucerise două medalii de aur.

Medicamentele pe bază de meldonium se folosesc pentru următoarele afecțiuni:

- în tratamentul bolilor coronariene (anghină, infarct miocardic), insuficiență cardiacă cronică
- în tratamentul complex al afecțiunilor acute și cronice ale circulației cerebrale (accidente vasculare cerebrale și insuficiență cerebro-vasculare)
- în tratarea sindromului de abstinență în alcoolism cronic (în combinație cu un tratament specific al alcoolismului)
- hemoftalm, hemoragii retiniene de diferite etiologii
- tromboză de venă centrală a retinei și sucursalele sale
- retinopatie de diferite etiologii (diabetic, hipertensiune)

Pe aceeași temă