Mondialele de gimnastică. Larisa Iordache, medalie de bronz la sol

Data publicării:
gimnastica - larisa iordache - solul victoriei euro 2012 RESIZED - mfax

Larisa Iordache a fost punctată cu 14,600, fiind devansată de campioana mondială, americanca Simone Biles, și de italianca Vanessa Ferrari, o veterană a gimnasticii feminine. Ele au obținut 15.000 de puncte, respectiv 14.663.

Cealaltă gimnastă din România prezentă în finala de sol, Sandra Izbașa, a ratat exercițiul la aterizarea finală, unde s-a dezechilibrat, clasându-se pe locul 7, cu 13.773 de puncte.

Larisa Iordache, care s-a clasat, vineri, la individual compus, pe locul 4 în lume, a ratat în finala de la bârnă în concursul de duminică, unde era considerată favorită. Ca și vineri, ea a căzut de pe aparat. 

Performanță sub așteptări pentru România

Delegaţia României a încheiat astfel participarea la CM din Belgia cu următoarele rezultate: Marius Berbecar - locul 7 la sărituri şi locul 6 la paralele, Larisa Iordache - locul 4 la individual-compus, locul 7 în finală la bârnă şi medalie de bronz în finală la sol, Sandra Izbaşa - locul 7 în finală la sol.

La CM de la Antwerp au luat startul 410 gimnaşti (269 băieţi şi 141 fete), acordându-se medalii în finalele pe aparate şi la individual-compus.

La ediţia din 2011 a Campionatelor Mondiale, România nu a câştigat nicio medalie, după 30 de ani de la o contraperformanţă similară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri