Muzeul Sportului Dinamovist, inaugurat la 66 de ani de existenţă a clubului

Data publicării:
dinamo-7

122 de medalii la Jocuri Olimpice, 943 la Campionate Mondiale şi peste 1000 la Europene. Acesta este bilanţul clubului Dinamo în cei 66 de ani de existenţă. Prin inaugurarea Muzeului Sportului Dinamovist, preşedintele Elisabeta Lipa a ţinut să îi omagieze pe cei care au reuşit performanţe remarcabile pentru CS Dinamo.


Sunt extrem de bucuroasă că am reuşit să realizez acest colţ al clubului, al sportului dinamovist. Mă bucur că fiecare dintre foştii sportivi va veni aici cu plăcere şi se va regăsi în aceste cupe şi tablouri ale muzeului”, a spus Elisabeta Lipa cu această ocazie.

Multiplu campion olimpic şi mondial, Ivan Patzaichin va deţine funcţia de Preşedinte Onorific al Clubului Dinamo. „Nu voi fi un simplu spectator, ci mă voi implica. Pentru că Dinamo are nevoie de imagine, are nevoie să redevină ce a fost de-a lungul întregii activităţi. Clubul Dinamo e cu un an mai mare ca mine, dar aproape toata cariera mea şi tot ce am realizat se datorează clubului Dinamo”, a spus campionul.

Ion Ţiriac s-a numărat şi el printre personalităţile prezente la inaugurarea muzeului dinamovist. „Ar fi inuman să distrugi cele mai mari vaci de muls care există în România: Dinamo şi Steaua. Aceste cluburi au dat 90%, dacă nu mai mulţi, din sportivii cu aur în lumea asta. Aceste cluburi au tradiţie, au o infrastructură - nu ceea ce am avut înainte -, dar sperăm că se construieşte şi să sperăm că va continua”, a spus Ion Ţiriac.

Steaua a fost primul club din România care şi-a inaugurat propriul muzeu. Templul performanţelor roş-albaştrilor a fost închis însă, în urmă cu trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri