Nico Rosberg, la a patra victorie în sezonul 2016 al CM de Formula 1

Data publicării:
Vladimir Putin premiu Nico Rosberg marele premiu formula 1 Rusia GettyImages-526797232

Foto: Gulliver/GettyImages 

Nico Rosberg a câștigat cu plecare din pole-position, a condus toate tururile și a stabilit și un record pe circuitul de la Soci.

La start, Rosberg s-a pus foarte bine în mișcare și și-a păstrat poziția. În spatele său, însă, au fost două incidente distincte - Sebastian Vettel a fost lovit, de două ori, de rusul Daniel Kvyat și a trebuit să abandoneze.

Sergio Perez s-a acroșat cu Esteban Gutierrez iar cei doi au intrat la boxe. După problema din calificări, Lewis Hamilton a plecat de pe locul 10, dar intervenția mașinii de siguranță l-a prins 5 poziții mai în față. După schimbul de pneuri, campionul mondial a trecut de Valteri Bottas și Kimi Raikkonen și a încheiat Grand Prix-ul pe locul 2.

Kimi Raikkonen nu s-a putut bate de la egal la egal cu piloții Mercedes, dar a adus constructorului Ferrari cea de-a 700-a clasare pe podium din istorie, în Formula 1. Fernando Alonso a încheiat pe locul 6 și a punctat pentru prima dată după cursa de anul trecut din Ungaria.

Spaniolul a fost urmat de Kevin Magnussen și Romain Grosjean. Magnussen a produs primele puncte pentru Renault în sezonul 2016. La ceremonia podiumului a fost prezent și președintele Vladimir Putin, care a interacționat doar cu Rosberg și Raikkonen.

În prezent, diferența dintre Rosberg și Hamilton este de 43 de puncte. Următoarea etapă, Marele Premiu al Spaniei, se va desfășura între 13 și 15 mai, și va putea fi urmărită, în direct, pe canalele Digi Sport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri