O eventuală calificare în grupele UCL i-ar putea aduce Stelei 20 de milioane de euro

Data publicării:
122493 122493 bucurie steaua 1

În afara performaneţei sportive, o eventuală calificare în grupele UCL ar reprezenta un adevărat „boom” financiar pentru campioana României. Sumele provenite din cea mai importantă competiţie continentală intercluburi sunt mult mai consistente decât cele care ar veni după o eventuală calificare în grupele Europa League, scrie digisport.ro.

Astfel, dacă vor trece de Legia şi vor ajunge în grupele Champions League, roş-albaştrii se vor alege cu minimum 20 de milioane de euro. La aceştia se adaugă şi cei 9,5 milioane de euro pe care Steaua îi va încasa în contul transferului lui Chiricheş la Tottenham, astfel că Steaua şi-ar putea asigura nu mai puţin de 30 de milioane de euro în următoarele două zile.

Pentru fiecare victorie obţinută în grupele Champions League, o echipă primeşte două puncte de coeficient şi este remunerată cu un milion de euro. Un egal este echivalent cu un punct şi atrage după sine 500.000 de euro.

Câţi bani ia Steaua din grupele UCL:

Calificare în play-off – 2,1 milioane de euro

Calificare în grupe – 8,6 milioane de euro

Market pool – 6 milioane de euro

Încasări din bilete – 3,5 milioane de euro

Total: 20,2 milioane de euro, la care se adaugă banii obţinuţi pentru fiecare victorie sau egal din grupe.

Câţi bani ia Steaua din grupele UEL (dacă nu trece de Legia):

Calificare în play-off-ul UCL - 2,1 milioane de euro

Calificare în grupe - 1 milion de euro

Market pool – 3 milioane de euro

Încasări din bilete – 1,5 milioane euro

Total: 7,6 milioane de euro, la care se adaugă suma obţinută pentru fiecare victorie (două puncte la coeficient şi 140.000 de euro) sau egal (un punct la coeficient şi 70.000 de euro) din grupe.

Legia Varşovia - Steaua e în direct la Digi Sport 1, de la 21:45. Fazele VIDEO sunt în timp real pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri