Sari la conținut

O medalie de aur, două de argint și una de bronz, cucerite de români, la Europenele de Haltere

 

Gabriel Sîncrăian s-a impus la smuls cu 169 kg, după ce a ratat prima tentativă, la 165 kg. Locul al doilea a fost ocupat de Aleksandri Pielieşenko (Ucraina), cu 168 kg, iar pe trei s-a clasat francezul Giovanni Battista Bardis, cu 166 kg. Cernei, cu 165 kg, a terminat pe patru, ratând ultima tentativă, la 167 kg.

La aruncat, Sîncrăian a obţinut argintul, cu 202 kg, fiind devansat de Pielieşenko, 204 kg, în timp ce bronzul a fost adjudecat de italianul Antonino Pizzolato, cu 197 kg. Cernei a ocupat poziţia a cincea, cu 193 kg, după ce a ratat ultimele două încercări, la 197 kg şi 198 kg. Sîncrăian a ratat şi el ultima tentativă, la 205 kg, care i-au fi adus aurul la aruncat şi total.

La total, Pielieşenko a ocupat prima poziţie, cu 372 kg, urmat de Sîncrăian, 371 kg, şi de Cernei, 358 kg.

Sportivii români au încheiat competiţia cu un total de 15 medalii, patru de aur, patru de argint şi şapte de bronz, la Europenele de la Forde (Norvegia). Cristina Iovu (53 kg) a obţinut aur la total şi aruncat şi bronz la smuls, Monica Suneta Csengeri (48 kg) a luat aurul la smuls şi bronz la total, Irina Lepşa (58 kg) a câştigat medalii de argint la aruncat şi la total, Ilie Constantin Ciotoiu (56 kg) a cucerit bronzul la total, Dumitru Captari (77 kg) a luat bronz la smuls, aruncat şi total, Gabriel Sîncrăian (85 kg) a cucerit aurul la smuls şi argintul la aruncat şi total, iar Gheorghii Cernei (85 kg) a luat bronzul la total.

Obiectivul delegaţiei României la Campionatele Europene era câştigarea a două medalii şi clasarea a doi sportivi pe locurile 4-6, potrivit lui Nicu Vlad, preşedintele FR Haltere.