Obiectivul tricolorilor la EURO 2016

Data publicării:
GettyImages-491862786

Tricolorii îşi fac deja planuri pentru Campionatul European din Franţa. Căpitanul Răzvan Raţ este convins că naţionala va avea o misiune grea în grupă, mai ales că la tragerea la sorţi se va afla în urna a treia.

Tricolorii ar putea ajunge în faza eliminatorie şi dacă nu prind unul din primele două locuri. Patru dintre cele şase echipe care se clasează pe poziţia a treia vor ajunge în optimi.

Răzvan Raţ şi-ar dori să aibă alături, în Franţa, şi alţi jucători ieşiţi momentan din circuitul naţionalei. Ciprian Marica, Cristi Săpunaru şi Dorin Goian au făcut şi ei parte din lotul României la turneul final din Elveţia şi Austria.

Vârsta nu joacă și nici numele. Joacă doar eficiența și ceea ce faci tu pe teren”, a spus Răzvan Raț, jucător la Rayo Vallecano.

Raţ, Goian şi Mutu sunt singurii tricolori rămaşi în activitate care au jucat la EURO 2008.

Echipele calificate la EURO 2016

Cum arată urnele la tragerea la sorţi pentru Euro 2016

Cu un coeficient de 28 038, România se află în urna a treia la tragerea la sorţi şi îşi va afla adversarele la turneul final pe 12 decembrie.

Urna 1, cea a capilor de serie, este cea a cărei componenţă completă se ştie încă de acum, indiferent ce se va întâmpla la baraj. Germania, Spania, Anglia, Portugalia, Belgia şi Franţa sunt cele 6 echipe care vor face parte din prima urnă la tragerea la sorţi, scrie digisport.ro.

Cum arată urnele înaintea tragerii la sorţi (Echipele trecute cu roşu nu sunt calificate încă, ci vor juca baraj. Au fost trecute provizoriu în urne formaţiile cu cel mai bun coeficient):

Cum ar putea arăta cea mai dificilă grupă pentru România:

Germania

Italia

România

Turcia

Cum ar putea arăta cea mai accesibilă grupă pentru România:

Anglia (*)

Bosnia (**)

România

Albania

(*) pe considerentul că avem un ascendent moral asupra Angliei la turneele finale. În ultimele două întâlniri la turneele finale, România a învins Anglia cu 2-1 (CM 1998) şi 3-2 (Euro 2000).

(**) Dacă se califică, după baraj

Ultimele patru selecţionate, din cele 24 care vor participa la turneul din Franţa, vor fi stabilite în urma jocurilor de baraj programate în perioada 12-14 noiembrie, respectiv 15-17 noiembrie. Tragerea la sorţi a partidelor de baraj va avea loc în 18 octombrie, la Nyon.

La tragerea la sorţi din 12 decembrie se va stabili componenţa celor şase grupe ale Campionatului European din Franţa. Primele două echipe din fiecare grupă, plus cele mai bune patru reprezentative dintre ocupantele locurilor trei vor accede apoi în faza optimilor de finală ale Euro-2016.

Turneul final al Campionatului European se va disputa între 10 iunie şi 10 iulie 2016, în zece oraşe din Franţa, cu participarea în premieră a 24 de echipe naţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri