Octavian Bellu a demisionat de la lotul național de gimnastică: „Se pare că sunt din alt film”

Data publicării:
269386 269386 bellu petrache

 

Octavian Bellu nu a fost mulțumit de rezultatul alegerilor pentru președinția COSR și a spus că nici de gimnastică nu mai vrea să se ocupe.

El a spus, pentru Radio Sport Total, citat de Digi Sport, că s-a simțit umilit și că are senzația că face parte din alt film.
„Mă duc să mă odihnesc, mă duc să joc șah în parc, dar să fie clar că nu voi mai colabora cu COSR. Nu voi mai fi nici antrenorul lotului feminin de gimnastică. Mă simt umilit, se pare că fac parte din alt film”, a spus Octavian Bellu.

Ocatvian Bellu, care a revenit la conducerea tehnică a lotului feminin de gimnastică la 1 iunie 2010, a primit titlul de doctor Honoris Causa „pentru dedicația, profesionalismul și contribuțiile aduse dezvoltării sportului la nivel mondial”.

Bellu a fost antrenor coordonator al echipei feminine de gimnastică a Romaniei în perioada 1990-2005 și a intrat în Cartea Recordurilor cu titlul de „cel mai de succes antrenor din lume”.

Antrenorul în vârstă de 60 de ani are în palmares 16 medalii olimpice de aur și peste 280 de medalii la Campionatele Mondiale, la Campionatele Europene și la Jocurile Olimpice.

În perioada 2005-2006, Bellu a fost consilier de stat la Administrația Prezidențială, iar între 2006 și 2009 a condus Agenția Națională pentru Sport și a fost secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

În urma alegerilor de astăzi, noul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român este Alin Petrache. El va sta în fruntea COSR pentru următorii doi ani, pentru a se încheia astfel mandatul început de Octavian Morariu. În 2016 se vor organiza noi alegeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri