Ofertă de 900 de milioane de euro pentru Liverpool. Arabii vor să preia clubul de pe Anfield 

Data publicării:
liverpool

După Manchester City, arabii sunt foarte aproape să preia un alt mare club din Anglia. Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, fost preşedinte al Emiratelor Arabe Unite şi rudă cu Sheikh Mansour (patronul „cetăţenilor”), a făcut o ofertă de nerefuzat pentru Liverpool. Conform Daily Star, negocierile se poartă de la începutul lui aprilie, iar acum cele două părţi sunt foarte aproape să ajungă la un numitor comun.

Sursa citată notează că arabii au oferit 900 de milioane de euro pentru clubul de pe Anfield, o sumă impresionantă în condiţiile în care în istoria recentă Liverpool se poate lăuda cu un singur trofeu major: Liga Campionilor, în 2005. Afacerea ar fi una excelentă pentru actualul patron, John Henry, care a plătit în urmă cu şase ani 380 de milioane de euro. Acesta, care deţine pachetul majoritar de acţiuni şi la Boston Red Sox, s-a declarat dezamăgit de faptul că în această perioadă Liverpool a cucerit un singur trofeu şi consideră că afacerea nu este una rentabilă. În condiţiile în care City, Chelsea sau United anunţă transferuri de top, prin care să domine Europa, e greu de crezut că trupa de pe Anfield poate concura cu şanse la titlu, chiar dacă Jurgen Klopp este un tehnician extraordinar.

Averea lui Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan este una imensă - 43 de miliarde de dolari -, astfel că Liverpool va avea, în măsura în care tranzacţia se finalizează, un buget record de transferuri. Ca o comparaţie, Sheikh Mansour, patronul lui City, are în conturi „doar” 29 de miliarde.

De menţionat faptul că nu este prima oară când se discută despre preluarea lui Liverpool de către un fost demnitar. Thaksin Shinawatra, fost prim ministru al Thailandei, a încercat în trecut să îi preia, fără succes, pe „cormorani”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri