Papa Francisc a anunțat, alături de Ronaldinho, un nou meci pentru pace

Data publicării:
GettyImages-papa francisc

Foto: Gulliver/ Getty Images

Vă invit pe 29 mai la cel de-al doilea meci de fotbal, aici la Roma", a declarat Suveranul Pontif în cadrul elegantului sediu al Academiei științelor sociale, Casina IV, situat în centrul Grădinilor Vaticanului.

Data „Meciului pentru pace" nu a fost aleasă la întâmplare, deoarece crema fotbalului este așteptată cu o zi înainte, la Milano, pentru finala Ligii Campionilor.

Pe 1 septembrie 2014, un prim meci amical pentru pace a fost organizat în beneficiul rețelei mondiale de școli „Scholas Occurentes", cu participarea mai multor foste sau actuale glorii ale fotbalului, între care și argentinianul Diego Maradona.

Rețeaua „Scholas Occurrentes" a fost lansată cu câțiva tineri, la Buenos Aires, beneficiind de sprijinul foarte activ al lui Jorge Bergoglio, pe atunci arhiepiscopul capitalei argentiniene. Rețeaua numără în prezent 400.000 de școli publice și private, pe cinci continente.

O Fundație pontificală susține activ această rețea, de la Vatican, iar miercuri au fost prezentate trei programe în fața papei: pentru formare prin cu ajutorul artelor, pentru formare prin sport, care cuprinde și inițiativa „FutVal" (fotbal cu valori) și pentru participarea activă a tinerilor la societatea civilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri