Patronul Formulei 1, pus sub acuzare

Data publicării:
Bernie Ecclestone 5686205-AFP Mediafax Foto-CHRISTOF STACHE

Bernie Ecclestone a fost înștiințat oficial că a fost pus sub acuzare de instanța din Germania la care a ajuns dosarul său, arată CNN.

Echipa de avocați a patronului Formula 1 urmează să îi prezinte instanței din Munchen argumentele apărării, după care judecătorii vor analiza poziția lor și pe cea a procurorilor și vor decide dacă acest caz va fi judecat de magistrați.

Şeful Formula One, Bernie Ecclestone, este acuzat că a oferit mită de 44 de milioane de dolari unui bancher din Germania pentru a facilita vânzarea acţiunilor la Formula One de către banca BayernLB către CVC Capital, acum şapte ani. Fondul de investiţii ar fi fost singurul de acord cu prelungirea mandatului lui Ecclestone la conducerea Marelui Circ. Bernie Ecclestone se apără şi spune că bancherul german l-ar fi şantajat.

Octogenarul Bernie Ecclestone conduce Formula One cu o mână de fier, fără să-şi asigure o succesiune. Împreună cu familia sa are o avere estimată de revista Forbes la 3,8 miliarde de dolari.

Ecclestone mai are puţin peste cinci la sută din formula One, dar alte 8,5 procente sunt deţinute de o firmă a familiei sale. Anul trecut, compania care gestionează Marele Circ a fost evaluată la circa nouă miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri