Patru românce pe tabloul principal la Roland Garros, doi capi de serie. Ţig, Cîrstea şi Mitu speră şi ele

Data publicării:
roland

Foto: Gulliver/GettyImages

La 38 de ani de la succesul Virginiei Ruzici la Paris şi la doi ani distanţă de la finala reuşită de Simona, România visează din nou la cununa cu lauri în capitala Franţei. Simona Halep (cap de serie numărul 5) e principala speranţă, marea Navratilova explicând că, dacă joacă aşa cum a făcut-o la Madrid, nimeni nu îi poate sta în cale.

Pentru fazele superioare mizăm de data aceasta şi pe Irina Begu, o sportivă aflată în mare formă. Bucureşteanca are rezultate excelente în ultimul timp, iar săptămâna trecută - când a fost învinsă de Serena, în penultimul act de la Roma (în primul set s-a luptat de la egal la egal cu numărul unu mondial) - nu face decât să confirme perioada de graţie prin care trece Irina. Graţie performanţelor din ultimul timp, Begu este de azi numărul 28 în lume, astfel că va beneficia de statutul de cap de serie, care o va proteja de adversari grei în primele tururi.

Monica Niculescu, al cărei stil incomodează mulţi adversari, se simte excelent pe zgură şi poate la rândul său să facă o figură frumoasă.

Emoţii în calificări

Celor patru sportive menţionate anterior li s-ar putea adăuga alte trei jucătoare, în proba de simplu. Andreea Mitu, Patricia Ţig şi Sorana Cîrstea vor evolua în calificări şi, după ultimele rezultate, au toate atu-urile să se califice pe tabloul principal.

De menţionat de faptul că Mitu are şanse să ajungă pe tabloul principal şi dacă pierde în calificări, pentru aceasta fiind nevoie să se retragă patru alte jucătoare deja calificate graţie poziţiilor ocupate în clasament. Cum accidentările sunt foarte frecvente la fete, nu este un aspect de neglijat. Oricum, Mitu va fi printre favorite în calificări, astfel că misiunea ei de a accede între cele mai bune 128 nu va fi extrem de grea.

Băieţii intră în cursă de azi

La masculin nu avem niciun reprezentant calificat pe tabloul principal, însă Adrian Ungur şi Marius Copil vor juca în calificări. Ambii vor evolua în primul tur al calificărilor de azi, însă misiunea nu e uşoară pentru niciunul dintre ei.

Ungur va evolua în compania experimentatul Go Soeda, în timp ce Copil va da piept cu numărul 122 ATP, Tim Smyczek. Americanul a avut câteva rezultate bune în ultimul timp, inclusiv o victorie în faţa compatriotului John Isner.

Cinci românce au fost pe tabloul principal la Roland Garros în 2015: Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgeru, Monica Niculescu şi Andreea Mitu. Cel mai departe a ajuns aceasta din urmă, care a bifat o optime (Mitu a fost învinsă de Van Uytvanck, scor 6-1, 6-3).

A 115-a ediţie a Roland Garrosului se va desfăşura în perioada 22 mai - 5 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri