Performanța „Stejarilor”, sărbătorită în Centrul Vechi

Data publicării:
rugby romania valentin calafeteanu madalin lemnaru -GettyImages-491550314 1

Suporterii naţionalei de rugby au sărbătorit în Centrul Vechi prima victorie a favoriţilor la Cupa Mondială. Sute de oameni, care au urmărit partida cu Canada în baruri sau la terase au rămas impresionaţi de revenirea incredibilă a tricolorilor.

După pauză, s-a văzut plusul de motivaţie pe care l-au primit. Eu zic că au făcut o figură foarte frumoasă şi au făcut fanii din România foarte fericiţi”, mărturisește un suporter.

Nu numai românii le-au făcut galerie stejarilor.

- De ce ţii cu România?

- Pentru că îmi place aici. Este extraordinar!

- De unde eşti?

- Din Noua Zeelandă.

Fanii le-au transmis un mesaj „Stejarilor” înainte de partida cu Italia, care va fi în direct la Digi Sport 2, duminică, de la ora 16:30: „Hai România, suntem aici întotdeauna!

Stejarii au învins dramatic Canada şi au stabilit un record unic la Cupa Mondială. Nicio echipă nu a mai reuşit să întoarcă un handicap de 15 puncte în istoria acestei competiţii. Nord-americanii au dominat prima repriză. McRorie a marcat primele trei puncte. Fercu a văzut cartonaşul galben pentru un placaj aerian, dar România s-a apărat bine în cele zece minute de inferioritate. Van der Merwe a reuşit însă apoi al patrulea său eseu la Cupa Mondială, iar canadienii au condus cu 8 la 0 după 40 de minute. La reluare, nord-americanii au făcut 15 la 0, după eseul lui Hassler, transformat de Hirayama. România a revenit în joc datorită lui Mihai Macovei. Căpitanul stejarilor a culcat mingea în suprafaţa de pedeapsă a adversarilor. Vlaicu a reuşit transformarea pentru 15 la 7. România a jucat în superioritate în ultimele opt minute, dar a revenit incredibil.

Macovei a reuşit un nou eseu, iar Vlaicu a redus diferenţa la un singur punct. Singurul marcator al României în ultimele două succese împotriva Canadei a adus şi de această dată victoria. Vlaicu a şutat perfect de la 45 de metri şi România a învins Canada cu 17 la 15.

Mihai Macovei a declarat după meci: „Am avut o primă repriză nu atât de bună, nici actul secund nu l-am început bine pentru că am primit încă un eseu. Apoi, băieţii s-au concentrat şi am crezut în şansa noastră. Uitaţi scorul, pentru mine este extraordinar, pentru ţara mea, pentru că este prima victorie la Cupa Mondială şi sunt foarte fericit”.

„Stejarii” trebuie să câştige ultimul meci cu Italia pentru a obţine calificarea directă la următorul turneu final din Japonia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri