Performanță unică pentru România realizată de un adolescent de 17 ani

Data actualizării: Data publicării:
adrian sulca

Un adolescent de 17 ani din Calafat termină anul cu aur. A câştigat primul loc la judo la Olimpiada tinerilor de la Buenos Aires. Băiatul face performanţă cu sete, ca să demonstreze statului că sportul merită mai multă atenţie. Campionul a învăţat primele mişcări de arte marţiale într-o sală mică, ce stătea să cadă.

În doar 15 secunde, Adrian Șulcă a reușit să își doboare adversarul și să devină campion olimpic la judo. Are în spate însă 10 ani de antrenamente, din care șase, la Calafat. A început drumul spre succes într-o sală de sport care nu promitea nimic: apa se infiltra prin tavan şi pereţi. Acum, este ruină.

Îmi pare foarte rău de tot ce e aici, foarte mulţi copii au început să facă judo aici, dar totul s-a deteriorat”, spune Adrian.

Peste 1.500 de antrenamente în Calafat și multă ambiție. Asta l-a ajutat să devină campion european la judo și să ia anul acesta aurul olimpic la Buenos Aires.

Această performanţă pentru mine este o motivaţie pe viitor, pentru că aceste rezultate au fost la cadeţi-juniori şi eu aş vrea la nivel mai înalt, la seniori”, spune Adrian Șulcă.

Este cea mai mare perfomanță la României la această categorie și o mândrie pentru cel care i-a fost primul antrenor.

A obţinut nouă titluri naţionale, încununat în ultimul an, înainte de a pleca la Centrul Olimpic, cu titlul de campion balcanic”, își amintește profesorul de judo din Calafat, Alexandru Pop.

De patru ani, Adrian se antrenează în lotul olimpic de la Cluj. S-a mutat acolo, dar toate vacanțele și le petrece acasă, la Calafat, unde părinţii îl aşteaptă mereu cu braţele deschise.

Am fost foarte emoţionată şi în acelaşi timp am avut o mare satisfacţie pentru el, că a şi muncit. În fiecare dimineaţă se trezea la 5:00”, spune mama campionului, Adriana.

Adrian Șulcă promite că nu se va opri aici. În 2020 vrea să audă din nou imnul României, la o nouă competiţie câştigată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri