Platformă de raportare a cazurilor de corupție din fotbalul românesc, lansată de FRF: „Vremea blaturilor n-a trecut”

Data publicării:
razvan burleanu

 

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a precizat că inițiativa aceasta face parte din „Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România în perioada 2015-2020”, aprobat luni de Adunarea Generală a forului național, notează Agerpres.

FRF are acum un sistem de raportare a cazurilor de corupție din fotbalul românesc. Vreme de două decenii nu s-a făcut nimic din această perspectivă. Jucători, antrenori și arbitri au acum ocazia să raporteze sub protecția anonimatului orice acțiuni contrare intereselor fotbalului. În 24 de ore colegii mei vor analiza și vor demara colaborarea cu instituțiile abilitate. Este un început de drum, un prim pas în proiectul de integritate a fotbalului”, a declarat Burleanu, menționând că proiecte similare se implementează în prezent în alte două țări, Finlanda și Belgia, ceea ce face din FRF una dintre primele federații europene care implementează o astfel de tehnologie.

Platforma a fost realizată integral în cadrul Federației Române de Fotbal.

Platforma fotbalcurat.frf.ro va fi prezentată în fiecare vestiar din primele trei ligi ale fotbalului românesc, începând de săptămâna viitoare, cu începere de la ligile inferioare, unde sunt, potrivit oficialilor FRF, „cele mai multe probleme”.

Autorii pot rămâne anonimi, dar se vor lua în considerare toate cazurile semnalate. În 24 de ore, autorul sesizării trebuie să își verifice contul, pentru răspuns, lui putându-i-se solicita alte informații. De asemenea, sistemul are un sistem de mesagerie în timp real”, a explicat Costin Negraru, managerul departamentului de integritate din cadrul FRF. 

Costin Negraru consideră că „vremea blaturilor n-a trecut” și a dezvăluit că România are probleme din punct de vedere al corupției în fotbal, dar acestea nu sunt la fel de mari ca în alte țări. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri