PREMIERĂ. Campionatul Mondial din 2022, din Qatar, s-ar putea disputa iarna

Data publicării:
world-cup-2022-stadium 1

„Campionatul Mondial din Qatar se poate disputa doar iarna. Nu se poate juca pe timpul verii din cauza temperaturilor ridicate. Trebuie să ținem cont de sănătatea jucătorilor. Am fost de curând în Orientul Mijlociu și este foarte cald dar nu la fel de cald ca în Qatar. Poți să pui aer condiționat pe un stadion dar nu poți pune aer condiționat în toată țară” a declarat oficialul elvețian, scrie digisport.ro.

O eventuală disputare în timpul iernii a turneului final din 2022 ar da peste cap multe din competițiile interne. Blatter nu-și face însă probleme nici în această privință. „E vorba doar de un singur an. După Campionatul Mondial lucrurile pot reveni la normal” a spus președintele FIFA în cadrul unei conferințe de presă.

Oficialii din Qatar sunt pregătiți să găzduiască mondialul în orice anotimp. „Dacă FIFA, comunitatea internaţională a fotbalului, solicită Qatarului să organizeze Cupa Mondială iarna, noi nu ne vom opune”, a declarat unul din componenții Comitetului de organizare al CM 2022.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri