Președintele Federației Române de Tenis: Simona Halep poate ajunge numărul 1 mondial

Data publicării:
Simona Halep la Indian Wells-AFP Mediafax Foto-STEPHEN DUNN-1

Simona Halep se află în cel mai bun moment al carierei. În mai puţin de trei luni, jucătoarea în vârstă de 22 de ani a urcat şase poziţii în clasamentul WTA, de pe 11 până pe 5. Halep a jucat excelent atât la Doha, cât şi la Indian Wells, iar Ion Ţiriac şi Ilie Năstase au avut numai cuvinte de laudă la adresa ei. Amândoi se aşteaptă ca sportiva să strălucească şi la turneele de grand slam.

„Halep nu e nici Serena Williams, nici Venus, nici Șarapova, e Halep. (Este Halep pregătită să caştige un Grand Slam?) Probabil că da. Nu știu dacă acum, e poate prea devreme. Poate să câștige un Grand Slam, cred că da”, a spus Ion Țiriac.

„Ea știe foarte bine ce are de făcut, face foarte bine, e într-o formă bună, ar trebui să planifice, dar asta nu se poate, ca forma cea mai bună să o aibă la un turneu de Grand Slam. Poate câștiga, dacă le-a bătut pe celelalte la turneele care sunt înaintea ei”, a spus Ilie Năstase.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, o vede pe Simona Halep capabilă să ajungă şi mai sus de locul 5 în lume.

Are potențialul necesar să ajungă și numărul 1, dar din punctul meu de vedere ar trebui să nu punem presiune foarte mare pe ea. Cu siguranță timpul va rezolva și problema numărului 1 mondial”, a spus George Cosac.

Simona Halep a ajuns anul acesta până în sferturile de finală de la Australian Open, cea mai bună performanţă a carierei din turneele de Grand Slam.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri