Primăria Capitalei vrea să mărească taxa de închiriere a Arenei Naționale

Data publicării:
PMB ARENA NATIONALA NEGOCIERI FRF agerpres

Întreţinerea Arenei Naţionale costă peste 5 milioane de lei anual, iar veniturile din chirii abia ajung la 4 milioane lei. Aşa că Primăria Capitalei vrea să majoreze chiria.

Consiliul General are obligaţia de a reactualiza noile tarife. Odată cu această decizie se va propune şi o strategie de marketing, astfel încât din costurile de închiriere a Arenei Naţionale Primăria Capitalei nu numai să-şi acopere taxele de întreţinere ci şi să aibă venituri suplimentare la bugetul local”, spune Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

„Există soluţia măririi preţurilor, reactualizării acestora, poate cotă din încasări, poate dare în administrare”, adaugă Cătălin Câmpeanu, consilier general.

Cea mai agreată variantă în primărie este aceea a stabilirii unei cote parte din bilete, dar nu mai mică decât sumele cerute în prezent. Deocamdată nu a fost stabilit un procent.

„Cluburile din Liga întâi plătesc 15.000 de euro dacă vor să închirieze inelul unu al stadionului şi 25.000 de euro pentru întreaga arenă. La un meci Steaua-Dinamo, de exemplu, cu casa închisă, clubul gazdă ar încasa aproape 500.000 de euro din bilete şi ar plăti primăriei de 20 de ori mai puţin. Diferenţa e şi mai mare când vine vorba de echipa naţională. Federaţia ar putea încasa până la 1.000.000 de euro dacă se joacă cu stadionul arhiplin şi ar plăti primăriei doar 35.000 de euro”, relatează Adrian Cojocaru, reporter Digi24.

Dacă ar aplica un procent de 10 la sută, de exemplu, primăria ar putea încasa la unele partide chiar şi de trei ori mai mult decât acum. Reţeta financiară nu este însă garantată meci de meci.

„Mărirea tarifului ţine foarte mult de încasări. Mi-e teamă că doar Steaua, deocamdată, îşi va putea permite asta. Sau Dinamo, în condiţiile în care joacă meciuri importante sau meciuri cu Steaua. Şi nici Steaua pentru toate meciurile”, spune Radu Naum, jurnalist sportiv Digi Sport.

O altă variantă vehiculată ar fi ca de administrarea arenei să se ocupe o companie specializată, care să plătească anual o sumă fixă, stabilită de comun acord cu primăria. Steaua şi Dinamo au refuzat să comenteze deocamdată iniţiativa primăriei şi aşteaptă să vadă dacă propunerea va primi votul Consiliului General.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri