Primul amical din 2016: România - Lituania 1-0. Gafa organizatorilor

Data publicării:
nationala fotbal 23 mar

Amicalul România - Lituania a început cu o gafă a organizatorilor, care au încurcat imnurile. Imnul oaspeților trebuia intonat primul, dar nu s-a întâmplat așa. După ce a inceput imnul României, acest5a a fost oprit și început cel Lituanian.

Cu mai mulţi titulari menajaţi, naţionala lui Anghel Iordănescu a atacat încă din start. Torje şi-a încercat şansa cu un şut fără preluare. Lituanienii au replicat pe finalul primei părţi, dar Pantilimon a respins din lovitura liberă. Chiar înainte de pauză, şutul deviat al lui Torje a trecut puţin pe lângă poartă. După reluare, lovitura de cap a lui Moţi a ocolit poarta. Introdus pe teren în minutul 46, Nicuşor Stanciu şi-a încununat debutul la naţională cu un gol de pus în ramă.

„Tot ce îmi doream să debutez...este ceva unic”, a declarat Stanciu.

Reuşita stelistului a fost şi singura a meciului - România Lituania s-a terminat 1 la 0.

„Un rezultat pozitiv, aveau nevoie de el în condițiile în care au apărut foarte mulți, la națională, tineri, unii chiar debutând”, a comentat selecționerul Anghel Iordănescu.

Presa franceză s-a grăbit să noteze, însă, că victoria României împotriva Lituaniei a fost una chinuită. România s-a impus cu dificultate în fața Lituaniei la Giurgiu, notează BFMTV. Românii, care vor disputa cu Franța meciul de deschidere a Campionatului European, la 10 iunie, s-au chinuit, în condițiile unei ploi întețite, menționează sursa citată.

Pentru tricolori urmează un duel de foc, duminică, împotriva campioanei europene, Spania.


ACTUALIZARE  22:00 - România a câştigat primul amical din 2016, 1-0 cu Lituania, datorită golului marcat în repriza a doua de debutantul Nicuşor Stanciu. Stelistul confirmă astfel momentul excelent pe care îl traversează. 

România a deschis cu Lituania seria partidelor de verificare pentru Campionatul European din Franța. Selecționerul Anghel Iordănescu a decis să înceapă acest amical cu Nicușor Stanciu (22 de ani) pe bancă, dar l-a introdus la pauză, nemulțumit de randamentul pe care l-a dat Florin Tănase în primele 45 de minute. 

Stanciu a profitat din plin de șansa pe care a primit-o și a schimbat din plin jocul tricolorilor. A pasat foarte mult, a alergat, s-a demarcat, dar a și marcat când a avut ocazia.

În minutul 65, „decarul” naționalei a primit un balon pe la 30 de metri de poarta lui Zubas, a înaintat când a văzut că are spațiu de manevră, după care a șutat de la aproximativ 25 de metri, în dreapta portarului.

Faptul că Stanciu ar putea avea evoluţii apreciate la naţională în amicalele cu Lituania şi cu Spania a fost anticipat şi de UEFA. Într-un material de astăzi, site-ul oficial al forului continental îl punea pe stelist pe o listă selectă - alături de Gotze, Payet sau Vardy - a fotbaliştilor în mare formă care trebuie să impresioneze la naţională pentru a-şi garanta locul la turneul final din Franţa.


România (4-2-3-1): Pantilimon - Măţel, Moţi, Chiricheș, Filip - Pintilii, Sânmărtean - Torje, Fl. Tănase, Stancu - Rusescu.

Antrenor: Anghel Iordănescu

Echipa probabilă a oaspeţilor:
Lituania (4-2-3-1): Cerniauskas - Cesnauskis, Mikucis, Klimavicius, Adriuskevicius - Panka, Zulpa - Mikoliunas, Slivka, Cernych - Spalvis.
Antrenor: Edgaras Jankauskas

Deși a câștigat un singur meci din ultimele 6, România este neînvinsă din 2014, atunci când a pierdut duelul amical cu Algeria. De partea cealaltă, balticii au doar o victorie și două egaluri în ultimele 11 meciuri.

Ultima confruntare pe pământ românesc între cele două formații a avut loc în preliminariile Mondialului din 2010, atunci când tricolorii au fost învinși fără drept de apel. Lituania a câștigat la Cluj cu 3-0, iar tricolorii au câștigat returul.

Iordănescu va folosi mai multe nume noi în duelul din această seară. Stanciu are șanse mari să joace încă din primul minut, la fel ca și Steliano Filip. Decarul Stelei va debuta astfel pentru prima reprezentativă. El a mai fost la lot, dar nu a prins minute pe teren.

Cei șase atacanți din lot au marcat împreună, în 2016, 23 de goluri!

Raul Rusescu: șase goluri; Bogdan Stancu, Florin Andone: cinci goluri; Ioan Hora: trei goluri ; Claudiu Keșeru, Andrei Ivan: două goluri.

Lituanienii vor avea și ei în lot doi jucători cunoscuți în fotbalul românesc. Poarta balticilor va fi apărată de Cerniauskas, goalkeeperul lui Dinamo, iar în atac există șanse să-l vedem la lucru pe Matulevicius, atacantul celor de la FC Botoșani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri