Principală favorită la New Haven, Simona Halep a fost eliminată în turul II

Data publicării:
305348 305348 simona halep

 

Simona Halep a fost învinsă surprinzător de ocupanta locului 68 WTA, Magdalena Rybarikova. Înaintea acestei partide, scorul întâlnirilor directe era egal: slovaca se impusese în 2011 la Hobart, iar Simona își luase revanșa în finalul anului trecut, la Moscova. 

Rybarikova a început bine partida și a condus cu 3-1, Halep a făcut break-ul și a dat senzația că poate reveni. Lucrurile nu au stat însă așa: Simona nu a mai reușit niciun game și a cedat actul cu 2-6. 

Evenimentele păreau să revină la normal după ce ocupanta locului 2 în lume și-a adjudecat setul secund cu 6-4, chiar dacă la un moment dat conducea cu 4-0, scrie Digi Sport.

În decisiv s-a mers cap la cap în primele 5 jocuri, iar slovaca avea un avans firav: 3-2. Halep a urmat la serviciu, a condus cu 40-15, însă nu a reușit să egaleze la game-uri. 

Rybarikova s-a distanțat la 5-2, iar apoi la 5-3 a servit pentru câștigarea partidei. Chiar dacă Halep a avut două mingi de break, ea nu le-a fructificat și a cedat duelul din turul II de la New Haven. 

Prin victoria cu 6-2, 4-6, 6-3, obținută după o oră și 58 de minute, Rybarikova s-a calificat în sferturile de finală, unde o va întâlni pe Alison Riske. Americanca a trecut marți de Flavia Pennetta, cu 6-1, 7-6. 

Halep nu își va apăra astfel cele 470 de puncte cucerite anul trecut și a ratat șansa să urce pe primul loc în clasamentul WTA Race. Ea ar fi depășit-o pe Maria Șarapova în fruntea acelei ierarhii printr-o calificare în finala de la New Haven. 

Simona are aproape o săptămână la dispoziție să își adune forțele pentru următorul turneu, ultimul Grand Slam al anului - US Open.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri