Principele Nicolae a înmânat trofeul la Supercupa României la oină

Data publicării:
oina 1 resize -Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu

Actualizare 17:00: Principele Nicolae a intrat în hora bucuriei cu echipa de oină care a câştigat Cupa Regelui, a fost stropit cu şampanie şi chiar a încercat câteva lovituri specifice jocului. Trei echipe au intrat în competiţie, iar cei mai buni s-au dovedit a fi poliţiştii de frontieră. Principele a dat startul şi tot el a înmânat marele premiu.

A făcut zeci de fotografii alături de membrii celor trei echipe şi nu a părut deranjat de şampania desfăcută de campioni care a curs inclusiv pe sacoul său, iar înainte de a pleca de pe stadion, Alteţa sa a exersat câteva mişcări specifice sportului naţional al României.

Actualizare 10:05 Principele Nicolae i-a salutat pe căpitanii celor trei echipe care intră în competiție, apoi a aruncat bastonul cu ajutorul căruia s-a stabilit cine va începe concursul.

Este prima oara când Supercupa la oină se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestății sale regele Mihai al României.

Principele Nicolae va fi cel desemnat pentru a reprezenta Casa Regală și pentru a da startul competiției. Acesta va participa si la festivitatea de premiere. Cu toate acestea, Alteţa sa Regală a declarat că nu a auzit până acum despre acest sport, dar că este o activitate foarte bună pentru România. La competiţie, cele mai bune trei echipe de oină ale ţării s-au luptat pentru Cupa Regelui.

Când am fost la universitate am jucat Lacrosse. Este un sport din America, foarte periculos, mai ales ca rugby”, a spus principele Nicolae.

Înainte de startul Supercupei, vor fi intonate imnul național al României și imnul Casei Regale a României.

Compeţiţia "Supercupa României la Oină - Cupa Regelui" aliniază la start cele mai bune trei echipe ale sezonului anterior al competiţiilor organizate de Federaţia Română de Oină: campioana națională Frontiera Tomis Constanța, câștigătoarea Cupei Federației Straja București și Biruința Gherești, în calitate de câștigătoarea Cupei Satelor.

Competiţia din acest an are loc la 114 ani de la desfăşurarea primului Campionat Naţional de Oină - București, 9 Mai 1899.

Primul Campionat Naţional de Oină la Bucuresti a fost legat de Casa Regală. Spiru Haret, ca ministru al Instrucţiunilor Publice, a reuşit să unifice la nivel naţional aceste reguli de joc şi Carol I a fost cel care a publicat în Monitorul Oficial cele şapte pagini cu regulile de joc”, a justificat președintele Federației de Oină implicarea Casei Regale în Supercupa României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri