Probleme la Cupa Mondială din Qatar? Echipele ar trebui să ajungă cu o lună înainte de competiţie

Data publicării:
120993 120993 qatar doha 1

Raportul întocmit de Universitatea din Bedfordshire recomandă echipelor calificate să se deplaseze în Qatar cu cel puţin patru săptămâni înainte de startul turneului, despre care se ştie deocamdată că va avea loc vara. Pe timpul verii, în Qatar temperaturile pot ajunge la 50 C.

„Performanţa fizică şi luarea deciziilor vor fi afectate de caniculă”, a declarat profesorul John Brewer, de la departamentul de Ştiinţă a Sportului. „Cercetările pe care le-am făcut au presupus simularea exigenţelor unui meci de fotbal în condiţii cât mai apropiate de cele din Qatar. Rezultatele nu sunt surprinzătoare, însă am descoperit că organismele jucătorilor se pot adapta la condiţii extreme dacă echipa ajunge în Qatar suficient de devreme”, a explicat Brewer.

Deşi Cupa Mondială din 2022 este deocamdată programată vara, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi-a exprimat în luna iulie dorinţa ca turneul să aibă loc iarna, soluţie agreată şi de conducătorul UEFA, Michel Platini. Marile campionate europene, în special Premier League, se opun ideii ca turneul să aibă loc iarna, deoarece o astfel de programare le-ar afecta calendarele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri