Profilul celor cinci candidați la șefia Federației Române de Fotbal

Data publicării:
1468630 699381776762012 1577174795 n

Condamnarea lui Gică Popescu în Dosarul Transferurilor a schimbat raportul de forţe dinaintea alegerilor de la Federaţia Română de Fotbal. Cinci candidaţi au mai rămas în cursă şi fiecare are şansele sale.

Unul dintre cei mai experimentaţi oameni este Vasile Avram. Fost arbitru internaţional, Avram şi-a continuat cariera în administraţie. A fost director în Ministerul Tineretului şi Sporturilor şi Secretar de Stat în cel al Privatizării. În fotbal, Avram a condus cea mai mare asociaţie teritorială de fotbal, cea din Bucureşti, şi a fost preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Răzvan Burleanu are legături puţine cu fotbalul. Fiul unui fost fotbalist din Liga I, Burleanu nu a jucat decât la nivel de juniori. S-a retras şi s-a dedicat unei cariere în administraţie, şi a fost angajat al Parlamentului şi al Preşedinţiei. Actualmente este şi preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal.

Gheorghe Chivorchian este un alt candidat cu mare experienţă în fotbal. A jucat fotbal la cluburi de primă ligă, inclusiv la Steaua, şi, după o scurtă perioadă ca antrenor, a ales o carieră de conducător. A fost preşedinte de club la Ceahlăul Piatra Neamţ, Foresta Fălticeni, FCM Bacău şi Poli Timoşoara.

Marcel Puşcaş a jucat şi el fotbal la nivel de prima ligă şi a fost chiar campion cu Steaua în anii '80. A cochetat o perioadă cu funcţia de conducător de club dar nu s-a integrat în fotbalul anilor 90 şi s-a retras. A încercat să fie impresar şi a sfârşit prin a modera o emisiune TV.

Sorin Răducanu este cel de-al cincilea candidat la alegerile de astăzi. Fost fotbalist la mai multe echipe, el şi-a încheiat cariera în Germania, la un club din ligile inferioare. A mai fost şi antrenor la acelaşi nivel, dar cu rezultate modeste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri