Rapid a scăpat de faliment. Planul de reorganizare al clubului a fost aprobat

Data publicării:
rapid suporteri1 -Mediafax Foto-Alexandru Dobre

''Le mulţumesc tuturor jucătorilor actuali, dar şi foştilor jucători pentru caracterul de care au dat dovadă. Nu a fost greu să-i convingem. Vineri, la tribunal va fi o formalitate. Până atunci nu pot spune cifre şi nume'', a declarat Cristescu.

Rapid risca falimentul dacă planul de reorganizare nu ar fi fost aprobat de cele patru categorii de creditori. Categoriile sunt următoarele: statul, chirografarii, salariaţii şi categoria speciali.

Împotriva planului de reorganizare a fost statul, în timp ce chirografarii (persoană care deține un drept personal de creditor pe baza unui act sub semnătură privată), salariaţii (63 la sută din aceştia) şi cei din categoria speciali au fost de acord cu acesta.

Datorii de 34 de milioane de euro

SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri