Rapid - Steaua, scor 1-1, după un meci în care spiritele s-au încins

Data publicării:
14042013 pietre


Actualizare 22.44 Meciul s-a încheiat cu scorul 1-1, după ce în ultimele momente ale partidei Steaua a ratat o mare ocazie de a câștiga meciul.

Actualizare 22:32 Partida a fost reluată din minutul 83, atunci când jocul a fost întrerupt.

Actualizare ora 22:25 Meciul a fost întrerupt pentru câteva minute după ce un jucător al Stelei a fost lovit de un obiect aruncat din tribune. 

Bătaie cu pietre între suporteri

Confruntări de stradă între suporterii stelişti şi rapidişti, cu patru ore înainte de meciul dintre cele două echipe. Mai mulţi fani au aruncat cu pietre unii într-alții, după un schimb de replici violente. Huliganii au avariat grav mai multe maşini parcate.

Confruntarea dintre cele două grupuri de suporteri rapidişti şi stelişti a avut loc într-un cartier din sectorul 5. La puţin timp de la izbucnirea scandalului au sosit şi jandarmii, dar bătăuşii au reuşit să scape. Nimeni nu a fost rănit, dar suporterii au lăsat în urma lor trei maşini distruse.

Acum, poliţiştii şi jandarmii încearcă să îi găsească pe scandalagii.

„Suporterii au cătutat şi caută astfel de locuri, pentru că stiu că în zona stadionului şi pe traseele pe care trebuie să vină spectatorii la meci sunt foarte multe forţe de ordine. În masura în care aceştia au produs distrugerile respective, cu siguranţă vor fi luate măsurile legale”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Galeria Stelei a anunțat că nu va asista la meciul din această seară, deși clubul Rapid le-a pus la dispoziție 406 bilete.

Măsuri stricte de securitate

Sezonul acesta a fost unul al problemelor financiare și de efectiv pentru rapidiști, iar o victorie în această seară le-ar mai vindeca rănile, mai ales că sunt la 26 de punct în spatele marii rivale, cu toate acestea nu o pot împiedica pe Steaua să obțină titlului cu numărul 24.

Însă, Steaua își dorește foarte mult victoria în Giulești, mai ales că nu s-a mai impus în Liga I de aproape șase ani de zile. În anul 2008, roș-albaștrii au luat trei puncte, însă ele au fost luate la masa verde, în urma „cazului Bricheta”.

În partida tur din acest sezon, Steaua s-a impus cu 1-0, printr-un gol marcat de Alexandru Bourceanu în minutele de prelungire.

Măsurile de securitate sunt stricte, ca la orice meci de acest gen: spectatorii nu au voie cu băuturi alcoolice, materiale pirotehnice sau orice alte obiecte care pot fi periculoase pentru ceilalţi fani sau jucători.

Citiți și Duelul legendelor. Rică Răducanu și Helmuth Duckadam au prefațat derby-ul Rapid-Steaua

Fanii giuleșteni îi pregătesc o primire ostilă lui Mihai Stoica, ei vor să facă trimitere la o declarație a acestuia și vor veni cu o cutie inscripționată „No Name”. În 2009, Mihai Stoica promisese atunci că nu va mai reveni niciodată în Ghencea. „Decât să mă întorc la Steaua ca să lucrez cu Gigi Becali, mai bine locuiesc toată viaţa într-o cutie de carton”, spunea el atunci. 

Parcursul celor două echipe de la reluarea campionatului

Cu toate că și-a pierdut nu mai puțin de 18 jucători în urma intrării în stare de insolvență, Rapid a cedat un singur joc în 2013, cel cu Dinamo, scor 0-1. Defensiva a reprezentat punctul forte pentru giuleșteni de la reluarea campionatului, deoarece reușita lui Dănciulescu din acel meci a reprezentat singurul gol primit de echipa feroviară în acest an.

De cealaltă parte, Steaua și-a continuat parcursul foarte bun din prima parte a campionatului și a câștigat cinci din cele șase meciuri disputate în Liga I, în 2013. Singura echipă care a terminat neînvinsă duelul cu liderul campionatului a fost Oțelul Galați, scor 1-1, printr-un gol marcat la ultima fază a meciului.

Înaintea acestui meci, Steaua ocupă primul loc, cu 63 de puncte și un golaveraj de +39 de goluri. În timp ce Rapid este pe locul șapte, cu 37 de puncte și un golaveraj de +2 goluri.

Echipele probabile

Rapid: Pecanha - Voicu, Oros, Abrudan, Vasile - Herea, Grigore - Roman, Pancu, Grigorie - Ioniță. 

Antrenor: Marian Rada

Steaua: Tătărușanu - Georgievski, Chiricheș, Szukala, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Chipciu, Tănase, Popa - Rusescu.

Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Rapid-Steaua va fi transmis pe Digi Sport 1, de la ora 20:30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri