Reacția lui Lucian Bute după ce a fost depistat pozitiv după meciul cu Badou Jack

Data publicării:
LUCIAN BUTE DOPAT GETTY

 

Într-o postare pe Facebook, sportivul român susţine că nu a primit încă rezultatul oficial. "Nu am folosit niciodată substanțe interzise", a scris acesta pe reţeaua de socializare, adăugând că este dezamăgit. Meciul care s-a jucat la Washington s-a terminat la egalitate.

Lucian Bute se declară surprins de rezultatul testului antidoping şi este convins că e vorba de o greşeală.

Potrivit news.ro, preşedintele WBC, Mauricio Sulaima, a anunţat că Lucian Bute ar fi folosit ostarină, substanţă interzisă de regulamentele WADA (Agenţia Mondială Antidoping).

Ieri a aparut o stire ca am fost testat pozitiv pentru o substanta interzisa dupa meciul cu Badou Jack. Nu am amanunte pentru ca nu ma primit inca rezultatul oficial al laboratorului folosit de catre comisia atletica din WASHINGTON.
Personal, eu sunt surprins si dezamagit de aceasta stire. Am o lunga cariera in spate si am fost testat anti-doping de zeci de ori fara sa am vreodata un test positiv.
Comform protocolului va avea loc un nou test la esantionul "B" si voi astepta acest nou test inainte sa fac alte comentarii.
Nu am folosit niciodata substante interzise si sunt convins ca se va face lumina in acest dosar”,
a scris sportivul pe Facebook.

Pugilistul român a fost depistat pozitiv cu o substanţă, interzisă de Agenţia Mondială Antidoping încă din 2008. Medicamentul ajută la dezvoltarea masei musculare şi poate fi folosit şi în tratarea osteoporozei.

Reacția lui Badou Jack

Badou Jack, adversarul lui Lucian Bute din meciul de la 1 mai, a spus că nu se aştepta la aşa ceva.

Badou Jack, reacţie în cazul lui Lucian Bute: „Tot nu a putut să mă bată, chiar dacă a folosit ceva. Am câştigat lupta. Sper că rezultatul meciului se va schimba. Îţi pui viaţa în joc de fiecare dată când intri în ring, iar oponentul tău trişează? Poţi să mori”.

Şi alţi sportivi au fost depistaţi pozitiv cu substanţa folosită de Lucian Bute. Un ciclist rus a fost suspendat pe doi ani în 2013, iar o altetă azeră, care câştigase proba de 3000 de metri obstacole la jocurile europene de le Baku, a fost descalificată după ce a picat testul antidoping. 

Citiţi şi:

Cine îl pregătea pe Lucian Bute? Dezvăluirile unui jurnalist canadian

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri