RETROSPECTIVĂ 2013. An cu suişuri şi coborâşuri pentru gimnastica românească

Data publicării:
gimnastica - larisa iordache - solul victoriei euro 2012 RESIZED - mfax

Campionatele Europene individuale de la Moscova au reprezentat un adevărat succes pentru delegaţia României. Sportivii noştri s-au întors cu nu mai puţin de şapte medalii. Larisa Iordache a dus greul: a luat aur la bârnă şi argint la individual-compus, sărituri şi sol. Diana Bulimar a cucerit şi ea două medalii: argint la bârnă şi bronz la sol, în timp ce Flavius Koczi a luat argintul la sărituri.

Situaţia s-a schimbat dramatic în doar câteva luni, la Mondialele din Belgia. Cu mari probleme de lot, dar şi cu multe ratări în timpul exerciţiilor, gimnastele n-au mai reuşit să repete performanţa. Rezultatul: o singură medalie, şi aceea de bronz, obţinută de Larisa Iordache.

Concluziile lui Octavian Belu sunt îngrijorătoare.

Putem spune că bilanţul strict statistic a fost mulţumitor. Pe mine m-a nemulţumit faptul că nu am avut nici la campionatele mondiale numărul pe care regulamentul ni-l permitea să îl avem ca şi concurente. A căzut totul pe umerii Larisei, ai Dianei, ai Alexandrei. Putem spune că am scăpat cu bine anul acesta, dar asta nu înseamnă că anul viitor sau la Jocurile Olimpice de la Rio lucrurile vor fi în ordine dacă nu facem ceva repede. Pentru Rio nu ştiu ce se mai poate face”, a declarat Octavian Belu.

Pe lângă medaliile de la Europene şi Mondiale, Larisa Iordache a luat aurul şi la Cupa Mondială de la Glasgow, competiţie la care au participat cele mai bune opt gimnaste ale lumii. O altă veste bună este aceea că Sandra Izbaşa s-a hotărât să nu se mai retragă în acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri