REVENIRE. Antrenorul Pep Guardiola așteaptă oferte

Data publicării:
08012013 20m 20pep 20revenire-42618

Pep Guardiola a părut extrem de relaxat înaintea galei de la Zurich. Le-a dat autografe fanilor şi apoi a făcut anunţul aşteptat de o lume întreagă. Din vară acestui an, fostul antrenor al Barcelonei vrea să se întoarcă în fotbal.

„Nu am echipă şi nu ştiu ce va fi, dar mi-aş dori să mă reapuc de antrenorat”, a declarat Josep Guardiola.

După patru sezoane în care a câştigat tot ce era posibil cu Barcelona, Guardiola şi-a luat o pauză de un an. Echipe precum Manchester City, Chelsea, PSG, Inter sau AC Milan sunt interesate de serviciile antrenorului. Titlul de antrenorul anului în 2012 a ajuns la selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, care le-a luat faţa lui Jose Mourinho şi Guardiola.

„Sunt foarte fericit, în calitate de reprezentant al fotbalului spaniol. Suntem foarte mândri să vedem atâţia reprezentanţi ai echipelor din Spania. Este o dovadă a forţei fotbalului nostru”, a spus Vicente del Bosque, selecţioner Spania.

Naţionala Spaniei a dominat fotbalul în ultimii patru ani: a cucerit două titluri europene şi unul mondial.

Despărțire emoționantă de FC Barcelona

În luna mai, Josep Guardiola şi-a luat rămas bun de la FC Barcelona, cu ocazia ultimului meci jucat pe teren propriu de echipa pe care a condus-o timp de patru sezoane încununate de glorie. După ce a cucerit 13 trofee cu formaţia catalană, Pep a spus adio fanilor de pe Camp Nou. Ei i-au adus un omagiu emoționant incredibilului antrenor: „Mulţumim că ne-ai ajutat să atingem cerul!”

Pep Guardiola (41 de ani) şi-a luat adio într-un mod emoţionant de la de cei peste 90.000 de fani prezenţi ieri seară la partida FC Barcelona – Espanyol, ultimul meci al echipei catalane de pe Camp Nou în acest sezon.

Pe aceleași ecrane ale arenei Camp Nou a rulat un video cu cele mai frumoase momente ale lui Pep Guardiola la FC Barcelona.

Josep Guardiola și-a anunțat decizia de a părăsi Barcelona în 27 martie. În dimineața acelei zile, cotidianul Marca susţinea că Pep le-a spus fotbaliştilor de la Barcelona că va părăsi gruparea catalană la finele acestui sezon. După o oră de discuții cu jucătorii săi, tehnicianul le-a transmis sec: „Băieți, plec”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri