REZUMAT VIDEO. Ungaria merge la Euro după 44 de ani de așteptare

Data publicării:
ungaria

Ungaria este prima echipă calificată la Euro 2016, dintre naționalele implicate în ”baraj”, în dauna Norvegiei, scor 2-1. Cu scorul de 3-1 ”la general”, maghiarii vor fi din nou la un turneu final după o pauză de 30 de ani, scrie Digi Sport.

După momentul de reculegere în memoria victimelor de la Paris, gazdele au început tare. Priskin a făcut 1-0 pentru Ungaria, după un sfert de oră de joc (14) și turneul final de la Paris era tot mai aproape. Nordicii au avut șansa egalării, însă defensiva maghiară a rezistat la faza din minutul 27, atunci când Kiraly a blocat la fix șutul lui Aleesami.

Nordicii puteau relansa meciul în finalul primei reprize. Hovland a reluat cu capul, însă a nimerit bara (45). Și Ungaria a fost aproape de gol în partea secundă, dar Dzsudzsak a avut ghinion, pentru că mingea trimisă de el și deviată de unul dintre fundașii norvegieni, Aleesami, s-a lovit de transversala porții lui Nyland (58). La poarta cealaltă, Kiraly a împiedicat egalarea cu un sfert de oră înaintea finalului.

Și, în loc de 1-1, scorul a devenit 2-0. Henriksen și-a trimis balonul în propria poartă, după un corner executat de Dzsudzsak, fază la care a contribuit și Bode (83). Mijlocașul nordicilor și-a luat revanșa după autogol și a marcat golul de onoare al echipei sale, din această ”dublă”, în minutul 87.

A fost însă prea târziu, pentru că partida de pe Groupama Arena s-a încheiat cu 2-1. Este victoria care poate relansa fotbalul maghiar, mai ales că acesta va reveni la un turneu final european după o pauză de 44 de ani. Ultima prezență a Ungariei la un turneu final a fost cea de la Mondialul din ’86, din Mexic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri