Robert Glință, locul 5 în finala probei de 50 m spate de la CM de nataţie, după modificarea clasamentului

Data actualizării: Data publicării:
Glină se pregătește de cursă.
Robert Glință. Foto: Profimedia

Înotătorul român Robert Glinţă a terminat, potrivit primului clasament, pe locul 4 în finala probei de 50 metri spate la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta. Inițial, Glință a încheiat proba pe locul 5, însă Justin Ress, câștigătorul cursei, a fost descalificat, astfel că toți concurenții au urcat un loc. Robert a terminat cu timpul de 24 sec 57/100. Sâmbătă seara, organizatorii au revenit și au anulat descalificarea lui Ress, iar clasamentul a fost modificat.

ACTUALIZARE 22:25 - Înotătorul american Justin Ress, descalificat iniţial în finala probei de 50 m spate din cadrul Campionatelor Mondiale de la Budapesta, a fost desemnat câştigător al medaliei de aur, după ce sancţiunea dictată împotriva sa a fost anulată, informează AFP, citată de Agerpres.

Compatriotul său Hunter Armstrong, clasat pe locul al doilea, la două sutimi de secundă de Ress, dar care a beneficiat de această descalificare şi a primit medalia de aur pe podium, a intrat în final în posesia argintului, în timp ce polonezul Kswarey Masiuk a primit medalia de bronz, atribuită iniţial italianului Thomas Cecconi, retrogradat pe locul al patrulea.

Românul Robert Glinţă s-a clasat pe poziţia a cincea în finala de sâmbătă, la egalitate cu grecul Apostolos Christou, ambii fiind înregistraţi cu acelaşi timp (24 sec 57/100).

La sfârşitul sesiunii de sâmbătă, o nouă ceremonie de premiere a fost organizată, cu Justin Ress pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

De ce a fost descalificat inițial căștigătorul probei

La finalul cursei, arbitrii au efectuat o analiză video și au decis că americanul Justin Ress a greșit, întrucât nu a avut nicio parte a corpului deasupra apei în momentul în care a atins peretele, așa cum prevede regulamentul, potrivit digisport.ro.

În urma deciziei arbitrilor, americanul Hunter Armstrong, al doilea clasat în finală, a fost declarat câștigător al medaliei de aur.

Clasamentul final al probei de 50 m spate:

1. Justin Ress (SUA) 24.12
2. Hunter Armstrong (SUA) 24.14
3. Ksawery Masiuk (Polonia) 24.49
4. Thomas Ceccon (Italia) 24.51
5. Robert Glinta (România) 24.57
5. Apostolos Christou (Grecia) 24.57
7. Ole Braunschweig (Germania) 24.66
8. Isaac Cooper (Australia) 24.76


Știrea inițială:

Înotătorul român Robert Glinţă a terminat pe locul 4 în finala probei de 50 metri spate la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta. Inițial, Glință a încheiat proba pe locul 5, însă Justin Ress, câștigătorul cursei, a fost descalificat, astfel că toți concurenții au urcat un loc. Robert a terminat cu timpul de 24 sec 57/100.

clasament natatie 50 m spate
Clasamentul inițial al probei. Foto: Captură aquatics.eurovisionsports.tv

Glință se calificase, vineri, în finala probei de 50 m spate, cu al şaselea timp din semifinale, 24 sec 54/100.

Tot vineri, Glinţă (25 ani), legitimat la CS Dinamo, obţinuse al şaptelea timp din serii, 24 sec 79/100.

Cel mai bun timp din semifinale a fost reuşit de americanul Justin Ress, 24 sec 14/100, medaliat cu aur la Budapesta cu ştafeta de 4x100 m liber a SUA.

Robert Glinţă a ocupat locul 8 în finala de la 100 m spate.

România are două medalii de aur cucerite la Mondialele de la Budapesta, ambele prin tânărul David Popovici, la 100 m liber, respectiv 200 m liber.

Înotătorii David Popovici şi Robert Glinţă revin duminică în ţară din capitala Ungariei (Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” - Otopeni, ora 21:05).

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri